Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Bambusové vlákno

Bambus je pozoruhodne priedušný. V teple je bambus prirodzene chladný na dotyk a táto vlastnosť je zachovaná aj pre vlastnosti tkaniny.

Bambusové oblečenie je hladké a luxusne pohodlné

Na mikroskopickej úrovni má bambusové vlákno oblý povrch. A práve preto je bambusové oblečenie veľmi hladké a perfektne sedí priamo na koži. Syntetické vlákna môžu niekedy dráždiť kožu a tiež rýchlo nasakujú pachy, k tomu u bambusového oblečenia nedochádza!

Bambusové oblečenie - suché

Vlákna odvádzajú pot preč a udržia vás v pohodlí a suchu. Bambus je najrýchlejšie rastúca rastlina na svete hlavne preto, že má mimoriadnu savosť, ktorá jej pomáha rýchlo rásť. V podobe tkaniny si zachováva tieto jedinečné, pozoruhodné vlastnosti. Je 3-4krát savejšia ako bavlna. Vlákna odvádzajú vlhkosť od tela, ktorá sa potom vyparuje, udržujú vás suchších a v pohodlí. V kombinácii s Bamboo Thermo-control vlastnosťami máte v tomto oblečení neuveriteľne všestranný prírastok do vášho šatníka.

Thermo-control

Bambus je pozoruhodne priedušný. V teple je bambus prirodzene chladný na dotyk a táto vlastnosť je zachovaná aj pre vlastnosti tkaniny. Prierez z bambusového vlákna je plný rôznych mikromedzier a mikrodier. Bambus má oveľa lepšiu absorpciu vlhkosti a ventiláciu. Je tiež veľmi teplý, zahreje v chladnom počasí, pretože v rovnakej mikroštruktúre ako je základná vrstva, teplý vzduch uviazne priamo na koži.

Bambusové oblečenie je pevné a trvanlivé

Opakované testy dokazujú, že bambusové vlákno má vysokú vytrvalosť. Rovnaký bambus je používaný ako lešenie pri stavbe mrakodrapov v Hong Kongu. Pre ľudí náchylnejších k alergiám a jedincom s citlivou kožou je bambusové oblečenie perfektné. Nedochádza k chemickým ošetreniam, ktoré môžu dráždiť kožu. Vlákno je hladké a guľaté, takže je nedráždivé. Bambusové odevy dosiahli skóre 50 na stupnici UPF (UV ochranná mierka), čo predstavuje 98% zníženia aktivity UV, ktoré sa dostane ku koži.

Nevýhody bambusu

Vlákno z bambusu je veľmi jemné a mäkké, čo dáva výrobku jeho jedinečné vlastnosti. Toto je však na úkor jeho mechanickej odolnosti voči oderu. Rovnako ako u iných bielizňových kolekcií aj tu platí: ak budete priamo na tričku nosiť batoh, popr. hrubé podšívky ďalších vrstiev, nešetrne prať a pod., začne sa tričko žmolkovať. Nie je to funkčná závada, ale je to vidieť. Bohužiaľ sa na opotrebenie nevzťahuje záruka.