Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

37.5®

37.5® je dynamická termoregulačná technológia, ktorá pomáha udržiavať optimálnu teplotu tela, a tým šetrí vašu energiu a zvyšuje kvalitu a dĺžku vášho výkonu.

Prečo 37.5®?

Technológia pomáha udržiavať optimálnu teplotu tela 37,5 °C a optimálna vlhkosť mikroklímy pokožky, ktorá činí 37,5 %.

Ako to funguje?

37.5®technológia aktívne pracuje s teplotou a vlhkosťou vašej pokožky. Ak je vám horúco, aktívne častice zabudované do materiálu využijú energiu vášho tela, aby odstránili vlhkosť a ochladili vás. Naopak, ak je vám zima, aktívne častice pracujú tak, aby vás zahriali. Využitie tepelnej energie tela tiež zvyšuje rýchlosť schnutia materiálu - čím viac sa pri pohybe zahrievate, tým viac technológia pracuje a tým rýchlejšie sa látka schne.

Aktívne častice (zo sopečného piesku a šupiek kokosových orechov), ktoré majú miliardy mikropórov, sú zapustené do textílie. Vláknam tak poskytujú až o 800 % väčšiu plochu pre odparovanie. Technológia absorbuje infračervené svetlo, ktoré ľudské telo vyžaruje a premieňa ich na energiu, ktorá poháňa aktívne častice. Pokiaľ nie je prítomná žiadna vlhkosť, častice si túto energiu udrží, aby vás zahriala. Ak je prítomná vlhkosť, čo znamená, že je vám horúco, častice energiu využijú k odvodu vlhkosti z odevu, a to ešte skôr, než sa stane kvapkou potu. Naviac tiež zachytávajú molekuly zápachu, ktoré uvoľní až pri praní. Častice samotné sú ale vo vlákne uložené trvalo, fungujú teda po celú dobu životnosti odevu alebo obuvi, bez ohľadu na to, koľkokrát je vyperiete.

Nie je to len marketingová rozprávka?

Technológiu 37.5® vyvinul Dr. Gregory Haggquist, Ph.D., odborník na fotochémii a fotofyziku, ktorý sa dlhé roky venuje skúmaniu interakcie IR žiarenia s rôznymi materiálmi. Keď v roku 1992 absolvoval postdoktorantské štúdium v Japonsku, navštívil známe "kúpeľe" v sopečnom piesku v Mt. Aso. Sprvu si myslel, že v horúcom piesku vydrží len pár minút, ale užíval si to hodinu a bolo to dokonca príjemné. Uvedomil si, že komfort prichádza z rovnováhy medzi tepelným príjmom a výdajom. Sopečný piesok odstraňoval pary z pokožky tak rýchlo, že ho to ochladzovalo. Zatiaľ čo iní sa sústredili na rozklíčování správanie potu na látke, Haggquist pochopil, že kľúč k pohodliu tkvie v odstránenie vlhkosti pred tým, než sa zmení na tekutý pot. Táto skúsenosť dala vzniknúť technológiu 37.5®, ktorej účinky boli preukázané pokročilým testovaním.

Okrem laboratórnych testov zameraných na dĺžku schnutie (AATCC200 a 201), bola technológia podrobená testovaniu priamo v praxi. Bolo dokázané, že zvyšuje výkonnosť atlétov tým, že optimalizuje ich teplotu počas výkonu, rovnako ako ochladzovací vesty. Bolo preukázané predĺženie maximálnej výkonnosti o 10 minút a 26%. Podrobná štúdia vyšla v renomovanom magazíne športovej medicíny The International Journal of Sports Medicine (Beneficial Effect of Cooling during Constant Power Non-Steady State Cycling, January 2017). Tiež testovanie v laboratóriách Inside Climate Lab v Mníchove preukázateľne potvrdilo zvýšenie pohodlia, vďaka schopnosti odbúrať vlhkosť ešte pred vznikom samotného potu.

Hlavné fakty o technologii 37.5®:

  • aktívne častice zvyšujú výkon a komfort
  • zahrieva, keď je vám zima, chladí, keď je vám teplo
  • pomáha udržiavať komfortné mikroklíma vlhkosti pokožky 37,5%
  • odvádza vlhkosť v parnej fázi, skôr než vzniknú kvapky potu
  • aktívne častice sú čisto prírodného pôvodu
  • pohlcuje zápach
  • funguje po celú dobu životnosti oblečenia/obuvi
  • schne 5x rýchlejšie oproti bežným funkčným materiálom