Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Pinguin - legenda z Náchoda

Pinguin patrí medzi najstarších a zároveň najobľúbenejších českých výrobcov outdoorového a kempingového vybavenia.

Vlastníkom značky Pinguin je česká spoločnosť Activent 365 s.r.o., na čele s pôvodnými zakladateľmi.

Sídlo spoločnosti, vývoj, servisná dielňa a sklady sú v Českej republike, v meste Náchod vo východných Čechách v Podkrkonošiach.

Spoločnosť zamestnáva 20 kvalifikovaných českých zamestnancov. Mnoho z nich vo firme pôsobí už od založenia alebo od presunu z Brna do východných Čiech.

Produkty značky Pinguin boli použité a testované mnohými vysokohorskými expedíciami, vrátane tých k najvyšším vrcholom sveta. Poznatky a podnety z nich sú zohľadňované pri inováciách a konštrukciách nových modelov tak, aby poskytovali svojim užívateľom čo najlepšiu funkčnosť, komfort a bezpečie. Vďaka tomu našiel tovar so značkou Pinguin tisíce spokojných zákazníkov a je dnes distribuovaný do mnohých krajín v Európe aj mimo nej.

Kde sa vzal názov Pinguin?

Meno dostala značka Pinguin po rastline divoko rastúcej na svahoch juhoamerických Ánd, vysoko nad hranicou lesov, v skalnatom a nehostinnom prostredí silného vetru, mrazu a snehu - Bromelia Pinguin, ktorá je akýmsi synonymom odolnosti.

 

Cieľ a zodpovednosť

"Našim cieľom je vyrábať funkčné, dlhodobo spoľahlivé a cenovo dostupné vybavenie pre aktívny pobyt v prírode."

Zdeněk Král, riaditeľ spoločnosti

Práve snaha o vytvorenie výrobkov s maximálnou možnou životnosťou je hnacím motorom a prínosom k udržateľnému rozvoju spoločnosti a ochrane našej planéty.

To je dôvodom, prečo Pinguin venuje nemalé množstvo času a úsilia vývoju, výberu použitých materiálov, výberu dodávateľov aj spracovaniu komentárov a pripomienok zákazníkov z testovania produktov.

"Skutočnosť žiadneho bezpečnostného rizika, zdravotne nezávadných produktov s možnosťou recyklácie je pre firmu samozrejmosťou."

Lukáš Soumar, člen vedenia spoločnosti

Výroba

Vzhľadom na dopyt a rozrastajúci sa sortiment produktov sú produkty Pinguin vyrábané prevažne v Ázii u špecializovaných dodávateľov pracujúcich s najmodernejšími technológiami.

"Uvedomujeme si, že kvalita spracovania a na nej závislá životnosť výrobkov je výsledkom práce skúsených a motivovaných zamestnancov, ktorí pracujú v bezpečnom pracovnom prostredí a môžu sa plne sústrediť na svoju prácu."

Zdeněk Král, zakladateľ spoločnosti

Z vyššie uvedených dôvodov je pracovné prostredie u všetkých dodávateľov firmy Pinguin sledované nezávislými auditmi  (BSCI) a musia spĺňať požiadavky štandardy SA8000:2008 o pracovných podmienkach zamestnancov.

Dodávatelia firmy Pinguin sú spoločnosťami s tradíciou a dlhoročnými skúsenosťami v odbore. Rovnako tak vzájomná spolupráca a obchodné vzťahy medzi nimi a firmou Pinguin sú dlhodobé. Vďaka tomu sú spoločne schopní viesť otvorené a úprimné diskusie o skvalitnení výroby, dodaní a vývoji.

Mzdy v Ázii sa v posledných rokoch neustále zvyšujú, je teda veľkou výzvou a motiváciou pre výrobcov udržať si skúsených zamestnancov. Aj z tohto dôvodu dodávatelia Pinguin zodpovedne plnia svoje zákonné povinnosti, hradia svojim zamestnancom mzdu v plnej výške, odmeny za nadčasy a to vrátane odmien za dobrý výkon.

"Zodpovední zástupcovia firmy Activent 365 s.r.o. osobne navštevujú všetky naše spolupracujúce prevádzky minimálne dvakrát ročne a môžu sa tak na vlastné oči presvedčiť o neustále rastúcej kvalite pracovných podmienok."

Lukáš Soumar, člen vedenia spoločnosti

Servis

Záujem o výrobky Pinguin nekončí predajom zákazníkovi. Pre všetky ich produkty je pripravený ako záručný, tak aj pozáručný servis po celý čas životnosti výrobku.

Vybrané produkty z ponuky Pinguin navyše majú nadštandardnú záručnú dobu.

"Servisná dielňa na adrese prevádzky je vybavená a pripravená na akékoľvek opravy výrobkov Pinguin, môžeme tak výrazne predĺžiť životnosť zakúpeného výrobku a tým pomôcť prispieť k ochrane našej planéty aj Vám.

V roku 2017 sme sa navyše stali hrdými členmi Európskej asociácie EOCA, ktorá združuje outdoorové spoločnosti po celom svete s cieľom získania finančných prostriedkov na projekty ochrany prírody."

Zdeněk Král, zakladateľ firmy

História

História produktov, pod budúcou značkou Pinguin, začína okolo roku 1986, kedy sa na českom trhu začali objavovať produkty pre potreby cestovateľov, dobrodruhov, horolezcov a ďalších nadšencov pobytu v prírode.

"Prvotným impulzom bola potreba vybaviť sa, v čase ešte predrevolučnom, nedostupným outdoorovým vybavením, ktoré sme poznali od kamarátov zo západu alebo z televízneho vysielania."

Zdeněk Král, zakladateľ značky

CELÁ HISTORIE>

Zdroje:

pinguin.cz, adventurer.com, splitunite.net, bikepackingnomads.com, svetoutdooru.cz, davesgarden.com

170 rokov vlneného oblečenia Devold

O značkách

Devold oslavuje narodeniny. Poznáte túto značku?

Predstavenie vlastných značiek: Zulu, Warg, MOOA

O značkách

Vo 4camping prenášame svoje odborné skúsenosti do privátnej výroby.

Kolekcia stanov Outwell Deluxe Air Collection

O značkách

Deluxe Air Collection je nová kolekcia od značky Outwell, ktorú ocenia malé i veľké rodiny. Kolekcia zaujme priestorom, nafukovacou konštrukciou a praktickými vychytávkami, ktoré spríjemnia pobyt v kempe.

Vyberáme pre vás

326,00  (51.56 %) 157,90 

Porovnať

Turistický stan Warg Midi 3

388,00  (35.85 %) 248,90 

Porovnať

91,00  (36.37 %) od 57,90 

Porovnať

731,00  (14.38 %) 625,90 

Porovnať

1.834,00  (14.45 %) 1.568,90 

Porovnať

874,99  (19.9 %) 700,90 

Porovnať

468,00  (36.13 %) 298,90 

Porovnať

1.129,00  (43.5 %) 637,90 

Porovnať