Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Bio bavlna

Bavlna je materiál, ktorý sa teší obľube po celom svete. Pestovanie rastlín bavlníka môže mať však veľmi neblahý vplyv na životné prostredie. Aké sú rozdiely medzi bežne pestovanou bavlnou a certifikovanou biobavlnou?

Rastlina bavlníka je náročná na spotrebu vody a zároveň náchylná na škodcov, ktorým sa predchádza aplikáciou škodlivých pesticídov. V prieskumoch vychádza, že sa pri pestovaní bavlníka spotrebuje celosvetovo až 16 % pesticídov z celkovej spotreby ročne. V poľnohospodárstve sa ďalej používajú najrôznejšie umelé hnojivá a rastliny sú geneticky modifikované. Vďaka strojom, ktoré dokážu zožať veľké množstvo bavlny za kratší časový úsek, dochádza k značnému vyčerpaniu pôdy.

Bavlna s označením bio je pestovaná šetrným spôsobom, pri ktorom nie sú používané žiadne pesticídy, farmári využívajú prirodzené spôsoby ochrany rastlín proti škodcom a bavlna je pestovaná len v miestach, kam rastlina prirodzene patrí a nie je teda nutná enormná spotreba vody. Bio bavlna je zbieraná ručne a hnojená prírodným kompostom. Na farbenie vlákien sú používané taktiež iba prírodné látky, ktoré nezaťažujú životné prostredie.

Bio bavlna nebola pri pestovaní zaťažená chemickými procesmi, vďaka čomu je mäkšia a jemnejšia, než klasicky pestovaná bavlna. Zároveň je vďaka čistote materiálu vysoko vhodná pre citlivú pokožku a alergikov.

170 rokov vlneného oblečenia Devold

O značkách

Devold oslavuje narodeniny. Poznáte túto značku?

Predstavenie vlastných značiek: Zulu, Warg, MOOA

O značkách

Vo 4camping prenášame svoje odborné skúsenosti do privátnej výroby.

Kolekcia stanov Outwell Deluxe Air Collection

O značkách

Deluxe Air Collection je nová kolekcia od značky Outwell, ktorú ocenia malé i veľké rodiny. Kolekcia zaujme priestorom, nafukovacou konštrukciou a praktickými vychytávkami, ktoré spríjemnia pobyt v kempe.