Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Vrchárska koruna Valašska

Vrchárska koruna Valašska (VKV) je masový projekt, ktorý je určený všetkým milovníkom cyklistiky a cykloturistiky na Valašsku a v blízkom okolí. Tento rok sa chystá už jeho 7. ročník.

Celoročná súťaž Vrchárska koruna Valašska pre všetkých milovníkov cyklistiky sa v roku 2019 koná v termíne 30. marca - 30. novembra.

 

      

Hrdý partner 7. ročníku projektu Vrchárska koruna Valašska

Vízia projektu

Cieľom projektu je nenásilne motivovať verejnosť bez rozdielu veku, výkonnosti a pohlavia k aktívnemu pohybu v prírode a tým podporovať zdravý životný štýl a tiež (cyklo)turistický ruch na Valašsku. V roku 2018 sa VKV zúčastnilo 991 cyklonadšencov, z ktorých bolo 425 detí.

Princíp VKV

Účastníci hlavnej kategórie VKV v časovom období apríl - november zdolávajú na bicykli vopred vypísaných 20 vrcholov na Valašsku a v blízkom okolí. Štartovné sa neplatí a trasu si volia sami podľa vlastných fyzických i časových možností, na každom vrchole si musia urobiť dokumentačnú fotku (selfie). Po získaní fotografií zo všetkých predpísaných vrcholov zašlú celú dokumentáciu e-mailom usporiadateľom, tým sa stávajú držiteľom Vrchárskej koruny Valašska. Všetci držitelia sa stretávajú po skončení ročníka na slávnostnom vyhlásení výsledkov, kde sú oceňovaní.

Ocenenia nielen pre hlavnú kategóriu

Okrem hlavnej kategórie sú oceňovaní účastníci kategórie pre deti a mládež (VKV Junior) a kategórie pre hendikepovaných, jazdcov s prívesnými vozíkmi a po novom aj jazdcov na elektrobicykli (VKV bez bariér). Vyhlasované sú aj rôzne podkategórie: najmladší držiteľ, najstarší držiteľ, najvzdialenejší držiteľ, najlepšia žena, Miss VKV, Missák VKV, autor najlepšej fotky, autor najlepšieho príbehu a pod.

Propagácia VKV

V rámci podpory projektu sú počas roka usporiadané bezplatné verejné výjazdy s patrónmi VKV, ktorými sú hviezdy svetovej cyklistiky (Tereza Němcová-Huříková, Josef Zimovčák, Svatopluk Božák, Tomáš Paprstka, Markéta Peggy Marvanová, Tereza Tvarůžková) či besedy s cyklistickou tematikou.

Benefícia - novinka nadchádzajúce ročníka

Novinkou roku 2019 je benefičná akcia Véčkari deťom. Jej zmyslom je od účastníkov nazhromaždiť čo najvyššiu finančnú sumu, ktorú na záverečnom ceremoniáli slávnostne venujeme detskému oddeleniu Vsetínskej nemocnice.

Video ochutnávka z roku 2018

Nielen na Valašsku

Myšlienka VKV zaujala v ďalších regiónoch natoľko, že vznikli a vznikajú sesterské podniky, ktoré VKV ako držiteľ ochrannej známky "Vrchárska koruna" zastrešuje. Ide napr. o Vrchársku korunu Jesenicka, Vrchársku korunu Liberecka, Vrchárska koruna pražská, Vrchársku korunu Trenčiansku, Vrchársku korunu Šariša a mnohé ďalšie. Nech už ste milovníkom cyklistiky z akéhokoľvek kúta Českej alebo Slovenskej republiky, máte vrcholy, ktoré čakajú, kým ich zdoláte, na dosah!

Zdroje: archiv autora, youtube.comvkv-bike.cz

Znovu sme obhájili víťazstvo v súťaži ShopRoku. Ďakujeme!

Novinky

Už po piaty raz sme obhájili víťazstvo v kategórii kvality. Vďaka vám!

Predĺžená lehota na výmenu tovaru

Novinky

Nevyhovuje obdarovanému Vami vybraný vianočný darček? Teraz ho vďaka predĺženej lehote môžete vymeniť za iný až do 15. januára 2024.

Patagonia - udržateľná značka, ktorá myslí na prírodu

Novinky

Preferujete udržateľné značky oblečenia? A poznáte značku Patagonia?

Vyberáme pre vás

68,00  (35.44 %) 43,90 

Porovnať

90,31  (48.07 %) od 46,90 

Porovnať

Pánske cyklistické kraťasy Protective 117001-999 P-VALLEY

78,00  (38.59 %) 47,90 

Porovnať

Cyklistické rukavice Axon 395

16,00 

Porovnať

Pánsky cyklistický dres Protective P-Beat the Rush

78,00  (38.59 %) 47,90 

Porovnať

Pánsky cyklistický dres Protective P-Hell Yeah

78,00  (38.59 %) 47,90 

Porovnať

Pánsky cyklistický dres Protective P- Fast Gun

68,00  (38.38 %) 41,90 

Porovnať

Pánske cyklistické nohavice Silvini Rapone

73,00  (9.73 %) 65,90 

Porovnať