Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Ozveny Expedičné kamery a Snow film festu na Výstave stanov

Na tohtoročnom ročníku Výstavy stanov, ktorú organizuje 4camping.cz, sa môžete každý deň tešiť na premietanie filmov z filmových festivalov Expedičná kamera a Snow film fest. Na výstave stanov je projekcia filmových snímok úplnou novinkou a dúfame, že sa vám bude páčiť a spríjemní vám návštev

Premietanie bude prebiehať každý deň v hale 1 vedľa reštaurácie.

PO - PIA: 15-20 hod. SO - NE: 10-20 hod.

Vstupné zadarmo.

A na čo sa môžete tešiť? Z filmových festivalov sme vybrali to najlepšie ...

Návrat do Zanskaru (Return to Zanskar), 2016

Dĺžka: 23 minút

V malej odľahlej osade Zanskar uprostred hôr v indických Himalájach sa stretávajú dva svety. Duchovný a pokojný spôsob života miestnych s príchodom civilizácie a výstavbou cesty v odľahlej prírode v srdci Himalájí. Dojemné stretnutie staých priateľov po 30 rokoch a zároveň zamyslenie nad spôsobom života vás určite chytia za srdce.

Viac o filme nájdete tu: http://www.hedvabnastezka.cz/expedicni-kamera/29254-navrat-do-zanskaru/

Trailer k filmu: https://vimeo.com/163597948

Ultra Trail Gobi Race, 2015

Dĺžka: 11 minút

Očami novinára Bryon Powella sa pozrieme na sever Číny a juh Mongolska, kde sa rozkladá púšť Gobi. Práve na jednej z najstarších a najväčších púšťach sveta sa každoročne koná extrémny závod ULTRA-TRAIL GOBI RACE na 400km. Čo motivuje účastníkov k tomu, aby bežali 400km práve cez nejnehostinnější miesta sveta? Alebo je to len obyčajné bláznovstvo?

Viac o filme nájdete tu: http://www.hedvabnastezka.cz/expedicni-kamera/29300-ultra-gobi-race/

Na jeden nádych (Reflections of an Under-water Photographer), 2015

Dĺžka: 5 minút

Krátky film, ocenený radom prestížnych cien, ktorý prostredníctvom unikátnych záberov odkrýva krásy podvodných hladín severného Atlantiku. S podvodnom filmárom Kenom O'Sullivan sa potopíte do hlbín morí aj vnútra KENOVA duše, ktorý práve v modrých vodách našiel sám seba.

Viac o filme nájdete tu: http://www.hedvabnastezka.cz/expedicni-kamera/29299-na-jeden-nadech/

Cesta do Kazbegi (Trail to Kazbegi), 2016

Dĺžka: 16 minút

Štyria kamaráti, štyri horské bicykle a veľká porcia odhodlanie stáli za motivujúcim záberom, kde sa naši hrdinovia rozhodli zísť gruzínskej hory po hrebeni Kaukazu až do mesta Kazbegi. Zažite si cestu prekrásnou krajinou, ktorá sa aj napriek mnohé úskalia a nepriazeň počasia stala splneným cieľom.

Viac o filme nájdete tu: http://www.hedvabnastezka.cz/expedicni-kamera/29297-cesta-do-kazbegi/

Himalaya, 2015

Dĺžka: 5 minút

"Himaláje je femme fatale, matka i milenka, vznešená a všeobjímajúca. Tá, ktorá sa o vás stará, povzbudzuje aj odmeňuje, nechá vás ísť, aby potom čakala, až sa vrátite. Pretože vie, že sa vrátite. "

Podajte ruku, odhoďte svoje strachy a nechajte s Bertou Tilmantaite vykonať Himalájami, až na vrchol Mount Everestu.

Viac o filme nájdete tu: http://www.hedvabnastezka.cz/expedicni-kamera/24493-himalaj/

Karun, 2014

Dĺžka: 16 minút

Dva britskí dobrodruhovia Tom Allen a Leon McCarron spájajú adrenalínovú jazdu na divokej rieke s poznaním starobylej kultúry iránskeho národa. Spoločne sa rozhodli zísť iránskou najdlhšiu rieku Karun od prameňa až k miestu, kde sa vlieva do Perzského zálivu. Výprava im ale nastražia nečekaná úskalia ... Svojim snímkou sa snaží búrať predstavy v západnej časti spoločnosti a bojovať proti rastúcej nenávisti voči nepochopeným kultúram tejto časti sveta.

Viac o filme nájdete tu: http://www.hedvabnastezka.cz/expedicni-kamera/23780-karun/

Trailer k filmu: https://vimeo.com/ondemand/karunmovie/111876292

Miznúce Delta, 2014

Dĺžka: 16 minút

Rieka Colorado ústila do mora po 6 miliónov rokov, ale zastavila sa pred takmer 200 rokmi. Na jar roku 2014 sa dva štáty rozhodli pokúsiť sa znovu obnoviť deltu rieky, a tak prúdy vody po dlhých rokoch opäť zaplavili túto piesočnú rieku ... Filmár Pete Mc Bride zachytil so svojimi priateľmi tento záchranný pokus a okamihy, kedy sa obyvatelia delty radujú z návratu vody, ale aj momenty, kedy ľudia cennú vodou plytvajú a využívajú ju.

Viac o filme nájdete tu: http://www.hedvabnastezka.cz/expedicni-kamera/23858-mizejici-delta/

Trailer k filmu: https://vimeo.com/119926914

I-View, 2015

Dĺžka: 28 minút

Simone Moro má vždy sen, ktorý sa zdá byť takmer neskutočný. Ako jediný alpinista zdolal tri osemtisícovky (Shisha Pangma, Makalu a Gasherbrunn II) počas jedinej zimnej sezóny a prejavil obrovské nasadenie pri extrémnej záchrannej operácii na nepálskej Lhotse (6516). Ďalším snom a cieľom bolo odvďačiť sa Nepálcom za ich pomoc pri výpravách. Vytvoriť efektívny záchranný systém v nepálskych horách za pomoci helikoptér, ktoré môžu zachrániť nejeden život. I-View ... jedna špeciálna helikoptéra, jeden neuveriteľný príbeh, ktorý otvára nové obzory.

Viac o filme nájdete tu: http://www.hedvabnastezka.cz/expedicni-kamera/24495-i-view/

Trailer k filmu: https://vimeo.com/143164684

Travailen, 2014

Dĺžka: 27 minút

"Travailen" nasleduje Ryana Sandese a Ryna Griesela na ich ceste cez legendárny traverz vo výške 3000 m. N. M. Dračími horami. Táto výzva spája oba vytrvalostné bežca v myšlienke prejsť 220 km dlhý traverz a prekonať súčasný rekord 60 hodín, 29 minút a 30 sekúnd, ktorý Ryno vytvoril pred piatimi rokmi. Snímka Travailen sleduje obaja športovca od príprav až po samotný pokus o rekord. Podarí sa im posunúť svoje hranice zase o kus ďalej?

Viac o filme nájdete tu: http://www.hedvabnastezka.cz/expedicni-kamera/24498-travailen/

Trailer k filmu: https://www.youtube.com/watch?v=ZyIQHgDRTcg

A fine line, 2012

Dĺžka: 52 minút

Kilian Jornet - bežec, pretekár ultra trailu a mnohonásobný držiteľ rekordov a svetových titulov v skialpinizme a horskom maratónu, sa rozhodol prekonať sám seba tým najťažším spôsobom. Počas štyroch rokov prekonať rýchlostné rekordy výstupov a zostupov všetkých najdôležitejších hôr planéty.

Prvý film projektu Summits of my Life vás zavedie pod vrcholky álp a umožní vám sledovať cestu k vytváraniu úplne nového športu prepojením ultra runningu a ski alpinizmu.

Viac o filme nájdete tu: http://www.hedvabnastezka.cz/expedicni-kamera/18209-a-fine-line/

Trailer k filmu: https://vimeo.com/56034834

Nobodys river, 2014

Dĺžka: 30 minút

Plánovaná cesta je zriedka cesta. Expedičný tím Nood 's River nemal ani tušenie, ako to bude pravdivé ... Štvorica mladých kamarátok mala jasný plán: zísť takmer 5 000 km dlhú rieku Amur - jednu z mála zostávajúcich voľne tečúcich riek sveta v Mongolsku a Rusku. Ich dvojmesačná výprava s momentmi lásky, straty, vnútorného boja i slnko v duši, spája kamarátky na ich spoločnej ceste.

Viac o filme nájdete tu: http://www.hedvabnastezka.cz/expedicni-kamera/18380-the-nobodys-river/

Trailer k filmu: https://vimeo.com/95567281

Tamara, 2016

Dĺžka: 17 minút

Tamara Lunger v roku 2012 prvýkrát uvidela 8611 metrov vysoký vrchol K2. Bol to pre ňu neuveriteľný a inšpirujúce pohľad, a to nielen preto, že výstup na K2 je považovaný za jeden z najnebezpečnejších. Viac ako 80 lezcov tu prišlo o život. Napriek tomu Tamara, ako 28-ročná, vyráža do Pakistanu spoločne s alpinistov Nikolausom Gruberom, s cieľom dosiahnuť vrchol K2 a čeliť tak najväčšej výzve svojej horolezeckej kariéry.

Viac o filme nájdete tu: http://www.pohora.cz/snow-film-fest/27446-tamara/

Trailer k filmu: https://www.youtube.com/watch?v=q7e0k-oUH7Y

Sibírsky traverz

Dĺžka: 28 minút

Myslíte, že celá trasa z Vladivostoku až do Moskvy musia byť zdĺhavý a nudný zážitok?

Dokument mapuje 9288 km dlhú lyžiarsku výpravu po najdlhšiu železnici sveta - Transsibírskej magistrále, kde si tím špičkových lyžiarov a filmárov z preslávených Sherpas Cinema urobil pár zastávok. Tak ako oni sa zoznámite s miestnou komunitou a preskúmate sibírsky prašan. Čaká nás zastávka v odľahlej divočine na hore Mommay blízkosti Bajkalu, aj snehové búrky v horskom stredisku Sheregesh. Ak máte so sebou lyže, nudiť sa rozhodne nebudete.

Viac o filme nájdete tu: http://www.pohora.cz/snow-film-fest/27445-sibirsky-traverz/

Trailer k filmu: https://www.youtube.com/watch?v=9VSN_GJmTEU

Afterglow, 2014

Dĺžka: 12 minút

Krátky film Afterglow bol ocenený ako jeden z filmársky najhlbších lyžiarskych snímok všetkých čias. Tvorivé vizuál spracovaný tak, ako nikdy predtým. Špičkoví lyžiari, Pep Fujas, Eric Hjorleifson, Daron Rahlves a Chris Benchetler, sa rozhodli vytvoriť úžasné zábery tým, že brázdili horský prašan iba v noci. Všetko bolo točený s masívnymi LED svetlami na zákazku, ktorá neskôr umožnila vytvoriť nevídanú a očarujúce škálu farieb, ktorá vám vezme dych.

Viac o filme nájdete tu: http://www.pohora.cz/snow-film-fest/22037-afterglow/

Trailer k filmu: https://vimeo.com/108679294

Supervention, 2013

Dĺžka: 16 minút

Celovečerný film Supervention patrí k najlepším záberom, ktoré sa o freeskiingu a freeridu natočili, a stojí za ním dva roky filmovania. Uvedena bude skrátená štvrťhodinovej verzia, sledujúci špičkových jazdcov na zaujímavých miestach v Škandinávii. Radosť z pohybu a cestovania zažijete na olympijskom skokanskom mostíku v Lillehammeri, či u veľkolepých záberov pri voľnej jazde v prírode. Celým snímku budete zdieľať s Åsmundem Thorsen a Jesper Tjäderadem, ktorí vtiahnu každého diváka do svojho sveta.

Viac o filme nájdete tu: http://www.pohora.cz/snow-film-fest/17091-supervention/

Trailer k filmu: https://www.youtube.com/watch?v=HBbhZRKxp7M

Ďalšie sprievodný program: http://www.vystavastanu.cz/restaurace-a-doprovodny-program

Znovu sme obhájili víťazstvo v súťaži ShopRoku. Ďakujeme!

Novinky

Už po piaty raz sme obhájili víťazstvo v kategórii kvality. Vďaka vám!

Predĺžená lehota na výmenu tovaru

Novinky

Nevyhovuje obdarovanému Vami vybraný vianočný darček? Teraz ho vďaka predĺženej lehote môžete vymeniť za iný až do 15. januára 2024.

Patagonia - udržateľná značka, ktorá myslí na prírodu

Novinky

Preferujete udržateľné značky oblečenia? A poznáte značku Patagonia?