Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

ISPO Mníchov 2020

Ani tento rok sme na veľtrhu ISPO nechýbali a vyberali sme pre vás novinky špičkových outdoorových značiek z celého sveta.


Obsah

Na tohtoročnom veľtrhu ISPO, ktorý sa konal 26. - 29. 1. 2020 v Mníchove, predstavili aj tento rok obrovské množstvo noviniek z outdoorovej brandže. Chvíľu nám preto trvalo všetko si v hlave urovnať a spracovanie článku zabralo viac času. Hoci atraktivita veľtrhov vo všetkých odvetviach medziročne klesá, ISPO si udržiava stále vysoký štandard návštevnosti: Aj tento rok bola zimná verzia najväčšieho športového a outdoorového veľtrhu slušne zaplnená výrobcami aj návštevníkmi. Tohtoročný jubilejný päťdesiaty ročník predstavil na ploche asi 180 000 m² to najlepšie od cca 2 800 firiem z 50 krajín sveta. A Česi? Tých sa rozhodne vďaka piatim desiatkam vystavovateľov a tisícom obchodníkov a outdoorových nadšencov nedalo prehliadnuť. Medzi prvých sme, samozrejme, zavítali medzi českých a slovenských výrobcov, vďaka ktorým patrí naša republika právom k európskym outdoorovým veľmociam. 

Direct Alpine

Česká outdoorová supernova mala v stánku mnoho zaujímavých noviniek. Nás zaujala napríklad ľahučká bunda Yungay. Jej povrch je vyrobený z materiálu Pertex Quantum, ktorý jej dodáva výnimočnú odolnosť voči vetru, zároveň je jemný a dostatočne odolný vori odieraniu. Vnútornú výplň tvorí osvedčené duté vlákno Climashield, ktoré z nej robí nekompromisného bojovníka proti chladu. Vďaka ľahkosti a zbaliteľnosti ju ľahko schováte do batoha a keď sa na treku alebo skialpoch ochladí, radi po nej siahnete. Ďalšími ťahúňmi Direct Alpine pre zimnú sezónu 2020/2021 budú podľa nás aj nová verzia bundy Talung, univerzálne nohavice Sonic alebo zatepľovačka Uniq s technológiou Thinkdown. 

Warmpeace

Ďalšia stálica na tuzemskom outdoorovom nebi. Hoci nemá v katalógu stovky produktov, o to viac sa sústreďuje na ich dizajn a funkčnosť. Nás v ich stánku zaujala hlavne rozšírená ponuka rukavíc. Od jednoduchých fleecových modelov, po riadne zateplené palčiaky, až po odolný model kombinovaný so syntetickou kožou. Ten posledný spomínaný typ si dokážeme predstaviť na lyžiach aj pri zdolávaní horských výziev s cepínom v ruke. Okrem toho sme si ochytali aj inovovanú páperovku Alaskan, mnoho primaloftových búnd a ďalších doplnkov. 

Kilpi

Český výrobca so severským srdcom je čoraz obľúbenejší aj medzi našimi zákazníkmi. Mali toho na preskúmanie naozaj veľa a ťažko povedať, čo nás z ich novej kolekcie zaujalo najviac. Okrem novej kolekcie lyžiarskeho a snowboardového oblečenia nás bavila kombinácia moderných membránových materiálov a ďalších technológií. Námatkovo môžeme spomenúť napríklad dámsku zimnú bundu Kilpi ANIELA vyrobenú z materiálu SIBERIUM 10000 2L STRECH. Okrem vodeodolnej 10 000 mm mebrány má totiž aj možnosť vyhrievania. Do jedného z predných vreciek jednoducho pripojíte cez USB konektor powerbanku a dva vyhrievacie panely na prsiach a jeden väčší na chrbte sa postarajú o to, že vám na horách zima nebude. 

Sir Joseph

Tradičná česká značka založená legendou himalájskeho horolezectva Joskom Rakoncajom dokáže vždy príjemne prekvapiť. A že si rozumie hlavne s perím všetci vieme. Na minuloročnom veľtrhu nás pobavila hlavne dvojdielnymi páperovými plavkami, ktoré sa objavili aj tento rok. Nová modelová rada Pokhara sa zase pochválila membránovou tkaninou SofTex Nius XT, ktorá by mala lepšie odolávať vode, odieraniu aj prenikaniu periu. Príjemne prekvapila ultraľahká vetrovka Minimis 70, ktorá je s hmotnosťou 70 g snom každého minimalistu. 

Northfinder

Zahanbiť sa nenechali ani slovenskí výrobcovia. Za pozornosť stála napríklad ich skitouringová kolekcia. Hybridná bunda Solisko kombinujúca v sebe ľahké vetruvzdorné panely z Pertex Quantum a diely z teplého a priedušného Polartex Alpha Direct®. Jej strih aj použité materiály oceníte nielen na skialpoch, ale pokojne aj na bežkách. 

Video - ISPO Munich 2020 winter

A čo majú nové niektoré zahraničné outdoorové značky?

FJÄLLRÄVEN

Švédskych lišiakov netreba dlho predstavovať. Kvalita ich výrobkov a triezvy škandinávsky dizajn má aj u nás stále viac priaznivcov. Pozreli sme si napríklad obľúbenú radu batohov, púdzier a tašiek Kånken. A pretože udržateľné materiály nie sú týmto sympatickým vikingom cudzie, prestavili novú radu Re-Wool. Tá je vyrobená hlavne z recyklovanej vlny a z ECO verzie odolnej tkaniny G-1000, čo je zmes recyklovaného polyesteru a organickej bavlny. 

Regatta

Britskí outdooroví špecialisti pravidelne priplávajú z Manchestru cez kanál s novými výrobkami. Aj oni tento rok prezentovali stále obľúbenejšie vyhrievané oblečenie. Naše drahé polovičky zaujal inovovaný dámsky membránový kabátik Voltera II. Decentný streetový vzhľad, vodeodolnosť a USB vyhrievanie prostredníctvom powerbanky z neho robia ďalšieho kandidáta na obľúbený kúsok v našej ponuke. 

Dare2b

Ďalšia z anglických značiek, ktorá sa špecializuje hlavne na lyžiarske a SNB oblečenie. U nás vo 4camping ste si od nich obľúbili hlavne dámske lyžiarske bundy s typickou kožušinkou na kapucni alebo ľahké pánske hybridné modely. Tu nás ale čakalo ďalšie dámske zastavenie. Nová modelová rada LUX Swarowski má totiž na každom výrobku aplikované kryštály práve od tohto svetoznámeho výrobcu. Takže ideálna príležitosť sa doslova blysnúť na svahoch Aspenu, Špindlu alebo Tatier! 

TSL

Francúzsky výrobca TSL sa u nás teší veľkej obľube v predaji snežníc. V ich expozícii sme sa zdržali skúmaním nových snežníc zo série Highlander. Táto rada je naozaj veľmi variabilná. Môžete s ňou bezpečne stúpať firnovým svahom aj brodiť sa hlbokým prašanom. Komfortný je ale hlavne systém viazania, ktorý sa dá prispôsobiť na každú topánku a drží nohu pevne aj v naozaj divokom teréne. 

Deuter

Prémiová nemecká značka mala expozíciu nadupanú ako vždy. Tohtoročným veľtrhom sa ale niesla myšlienka udržateľného rozvoja a ekologických výrobkov, a preto ani Deuter nezostal pozadu. Batohy série Urban Outdoor nazvané UP Stockholm, UP Sydney a ďalšie sú vyrobené zo 100% recyklovaných PET fliaš a na výrobu jedného sa ich spotrebuje údajne 35 až 40 kusov. Zaujala nás aj úplne nová séria batohov Freerider Lite. Tá prešla podstatnými zmenami a príjemne nás prekvapila. Oproti klasickej verzii tieto modely výrazne schudli. Teda, nie do objemu, ale materiálovo. Napriek tomu výrazne ľahšia Ripstop tkanina zostáva stále veľmi pevná a ani o ostatné vychytávky nie sú tieto batohy ochudobnené. Freerider Lite má určite dobre našliapnuté stať sa bestsellerom medzi milovníkmi zasnežených horských svahov. 

Black Diamond

Táto zámorská značka je ťahúňom v obore, čo potvrdila aj tento rok v Mníchove. Okrem vymakanej softshellky Dawn Patrol Hybrid Shell, ktorá získala jednu z hlavných cien, bolo pri ich stánku stále na čo pozerať. A zatiaľ čo mnoho návštevníkov obdivovalo ich horolezecký hardvér, my sme skúmali aj novú kolekciu nízkej trekovej obuvi Approach Shoe Line. Vyskúšali sme aj šikovné nesmeky, ktoré na prvý pohľad zaujmú ľahkým uchytením na topánku a vďaka neprehliadnuteľným hrotom budú skvelo držať aj na poriadne ľadových platniach. 

Užitočné odkazy

Autor: Petr Jakubes

Zdroje: archív autora

Znovu sme obhájili víťazstvo v súťaži ShopRoku. Ďakujeme!

Novinky

Už po piaty raz sme obhájili víťazstvo v kategórii kvality. Vďaka vám!

Predĺžená lehota na výmenu tovaru

Novinky

Nevyhovuje obdarovanému Vami vybraný vianočný darček? Teraz ho vďaka predĺženej lehote môžete vymeniť za iný až do 15. januára 2024.

Patagonia - udržateľná značka, ktorá myslí na prírodu

Novinky

Preferujete udržateľné značky oblečenia? A poznáte značku Patagonia?

Vyberáme pre vás

69,00  (18.99 %) 55,90 

Porovnať

Dámske tielko MOOA Beth

33,00  (42.73 %) 18,90 

Porovnať

69,00  (24.78 %) 51,90 

Porovnať

Dámska vetrovka Zulu Windtrail

61,00  (60.82 %) 23,90 

Porovnať

18,52  (24.95 %) 13,90 

Porovnať

131,92  (39.43 %) 79,90 

Porovnať

70,06  (64.46 %) od 24,90 

Porovnať

44,00  (63.86 %) od 15,90 

Porovnať