Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Nová kolekcia Rock Empire Slight

Nová kolekcia úväzkov Rock Empire Slight je úplne odlišná. To bol prvotný zámer vývojárov Rock Empire - vyrobiť úväzky iné, trochu neštandardné, oveľa pohodlnejšie, ľahšie a koniec koncov aj v moderných farbách.

Ako docielili takého komfortu? Upustili od starej technológie lemovanie peny polstrovanie, kde vzniká neefektívne rozklad síl pôsobiacich na telo lezca, kedy všetku prácu odvádzajú krajnej popruhy lemovanie a samotné polstrovanie je pre rozklad síl využité len minimálne. Nové úväzky Slight sú konštruované tak, aby rozklad síl pôsobil maximálne efektívne v celej ploche polstrovanie. Keď k tomu dáte fantastickú hmotnosť - menej ako 310 g - tak máte na tele úväzok, o ktorom ani neviete.

Ako bola získaná tak skvelá hmotnosť? Prvýkrát vývojári nepoužili objemný laminovaný materiál polstrovanie, ale využili skvelých vlastností tkanín a nosných častí úväzku. Pre zníženie hmotnosti veľkou mierou prispeli spony. Tento dôležitý prvok každého úväzku prekonal zásadné zmeny. Zložitú oceľ vývojári nahradili ľahkou zliatinou hliníka (AL7075) a pre dosiahnutie lepšieho užívateľského komfortu zvolili technológiu Hot Forged (podobne ako výroba karabín, kedy karabíny vyrábané touto technológiou sú pevnejšie, odolnejšie a ľahšie).

Zoštíhlením prešli tiež hlavné nosné popruhy, z predchádzajúcich 30 mm a 20 mm sú dnes štíhle 16 mm a 13 mm. Veľké zmeny prekonala tiež pútka na materiál (gear loops), kde tvarovaný plast nahradil objemné a neekologické hadičky z PVC.

Slight sú ľahké, pohodlné, moderné. Ako hovoria v Rock Empire - Ready to climb!

Výber správnej veľkosti obuvi

Ďalšie informácie k produktom

Ako na výber správnej veľkosti obuvi vám v tomto článku poradí 4camping.

Certifikácia podľa normy EN 13537

Ďalšie informácie k produktom

Údržba a praktické rady Zulu

Ďalšie informácie k produktom