Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Typy dutin karimatiek Pinguin

Dutiny u karimatiek značky Pinguin sú rôzne a teda aj vlastnosti a použitia karimatiek sa v závislosti na použití jednotlivých technológií rôzni.

horizontálne dutiny

Použitie horizontálnych dutín pre odľahčenie peny je najlepším kompromisom medzi izolačnými vlastnosťami a hmotnosťou matraca. Tento typ odľahčenie má vysoký tepelný odpor, pretože vzduchový valec v dutine peny je z hornej i dolnej časti chránený penou, ktorá zabraňuje ochladzovaniu vduchu v dutine od zeme. Karimatky s týmto typom konštrukcie sú vhodné pre štvorsezónne použitie.

vertikálne dutiny

Husto rozmiestnené vertikálne dutiny zaručujú nízku váhu karimatky a jej veľmi dobrú zbaliteľnosť. Tento typ karimatky je vhodný pre použitie od jari do jesene.

Horizontálne / vertikálne dutiny

Kombináciou horizontálnych a vertikálnych dutín je dosiahnuté najvyššie možné odľahčenie karimatky. Túto kombináciu však vzhľadom k čiastočnému zníženiu únosnosti "dvojito dierované" peny používa značka Pinguin iba v menej namáhaných oblastiach karimatky - napríklad pri hlave a pri nohách. V najviac exponovaných častiach karimatky sú použité horizontálne dutiny, ktoré zároveň dvíhajú izolačné vlastnosti celej karimatky. Tieto karimatky sú radené medzi štvorsezónne.

Plné karimatky bez dutín

Plná pena bez dutín je najkomfortnejšie a najlepšie izolujúce variantom zo všetkých vyššie spomenutých typov na úkor k jej zbaliteľnosti. Tieto karimatky sú použiteľné po celý rok, ale vďaka ich vyššej váhe sa nedajú odporučiť pre pešiu turistiku.

Výber správnej veľkosti obuvi

Ďalšie informácie k produktom

Ako na výber správnej veľkosti obuvi vám v tomto článku poradí 4camping.

Certifikácia podľa normy EN 13537

Ďalšie informácie k produktom

Údržba a praktické rady Zulu

Ďalšie informácie k produktom