Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

ANSI/NEMA FL 1-2009

Nielen spoločnosť Fenix od roku 2010 u všetkých nových modelov uvádza parametre v súlade s americkou normou ANSI/NEMA FL 1-2009. 1. Fenix ​​je jedným z prvých neamerických výrobcov LED svietidiel, ktorý sa rozhodol dobrovoľne dodržať túto normu. Fenix ​​je jedným z prvých neamerických výrobcov LED svietidiel, ktorý sa rozhodol dobrovoľne dodržiavať túto normu. Ďalším výrobcom používajúcim tento štandard sú napríklad: Streamlight, Maglite, Surefire, Energizer, Duracell, Black Diamond, Princeton a ďalšie.


Podľa štandardu ANSI/NEMA FL 1 sa meria tieto parametre:

  • svetelný tok (lumeny)
  • intenzita svetelného kuželu (kandela) a doby
  • doba chodu na batériu
  • nárazuvzdornost
  • odolnosť voči vodě


Rozdielne v udávaném svetelnom toku:
V prípade starých modelov svietidiel vyrobených do roku 2010 (napríklad Fenix ​​L2D) bol svetelný tok vypočítaný podľa špecifikácií poskytnutých výrobcom LED. U každého svietidla však dochádza k určitým stratám na optickom systéme a výkon LED ovplyvňuje i jeho ohriatie. Preto bol napríklad započítaný svetelný tok svietidiel Fenix ​​L2D 180 lumenů, ale meraný svetelný tok podľa normy ANSI FL 1 je cca 130 lumenů. Predtým udávané vypočítané hodnoty sa môžu voči hodnotám meraným podľa normy ANSI FL 1 líšiť až o cca 30%. Na to je potrebné myslet pri porovnávaní parametrov s výrobcami svietidiel, ktoré normu ANSI FL 1 nepoužívajú a preto môžu uvádzať čísla o viac ako o 30% vyššie ako sú hodnoty merané v skutočnom prevádzke podľa normy ANSI FL 1.

Světelný tok
Svetelný tok (lumeny) udáva celkové množstvo svetla produkovaného svietidlami. Merajte v profesionálnom kalibrovanom kulovom integrátorovi. Hodnota sa odpočítava v intervale medzi 30 až 120 sekundami po zapnutí svietidla.


Svietivosť
Rozpätie 2, 10 a 30 metrov s kalibrovaným luxmetrom meria hodnotu osvetlenia v najintenzívnejšej časti svetelného kužeľa (obvykle stred). Z tejto hodnoty sa potom vypočíta intenzita svetelného kužeľa, ktorý sa uvádza v kandelách (cd, candela).


Dosvit
Dosvit se uvádějí jako vzdálenost, na niž se snižuje intenzita osvětlení svítidla na hodnotu 0,25 luxu. To je približne intenzita osvetlenia, ktorá vytvára mesiac v úplňke za jasné svetlo. Hodnota sa odpočítava v intervale medzi 30 až 120 sekundami po zapnutí svietidla.


Vydržte batériu
Čas vyčerpania na batériu sa udáva ako doba, kedy sa svetelný výkon zníži na 10% počiatočnej hodnoty meranej 30 sekúnd po zapnutí.


Nárazuvzdornosť
Nárazuvzdornost udáva minimálnu výšku pádu na tvrdý povrch (napr. Betón), pri ktorom nedojde k poškodeniu svietidla. Tělo svítilny nesmie vykazovať žiadne praskliny a musí byť plne funkčné. Minimálna výška pádu pre test je 1 metr.

Odolnost voči vodě

Norma ANSI FL 1 zodpovedá týmto druhom odolnosti voči vode:

  • Odolnosť proti striekajúcej vode (IPX4) a odolnosť voči silne striekajúcej vode (IPX6)
  • Odolnosť proti krátkodobému ponoreniu do vody (IPX7)
  • Odolnosť voči trvalému ponoreniu do vody (IPX8)

 

Dúfame, že ste po prečítaní tohto krátkeho prehľadových článku múdrejšie: o).

Výber správnej veľkosti obuvi

Ďalšie informácie k produktom

Ako na výber správnej veľkosti obuvi vám v tomto článku poradí 4camping.

Certifikácia podľa normy EN 13537

Ďalšie informácie k produktom

Údržba a praktické rady Zulu

Ďalšie informácie k produktom