Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Kempovanie uprostred prekrásnej korutánskej prírody

Dovolenku pod stanom nemusíte tráviť len v Čechách. Krásne miesta na kempovanie nájdete aj na juhu Rakúska, kam sa teraz spolu vydáme.


Obsah

Príroda bola Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska veľmi prajná. V susedstve Álp na vás čaká množstvo prehriatych a priezračne čistých jazier. A nielen tie - nájdete tu aj hory siahajúce od majestátnych trojtisícoviek až po kopcovité Nockberge. Z ich vrcholkov si vychutnáte výhľad do krajiny, ktorá je v alpsko-jadranskom priestore veľmi rozmanitá. Na južnej strane Álp panuje mierne a slnečné podnebie a žijú tu ľudia, ktorí svojich hostí privítajú s radosťou, úprimnosťou a veľkou dávkou chuti do života. Pokiaľ máte radi aktivity v prírode, stačí len, keď ráno vyskočíte z postele s prvými lúčmi slnka. V tesnej blízkosti kempov vedú početné pešie aj cyklistické chodníky, ktoré vás zavedú do prírody na juhu Rakúska.

 

Cykloturistika

Korutánsko má všetko, čo k dokonalej a aktívnej dovolenke potrebujete. Veľa slniečka a mierne podnebie, perfektne značené turistické trasy a cyklocestičky, teplé jazerá na kúpanie s čistou vodou, pokojné brehy riek a hory s krásnymi výhľadmi. Okrem toho sa tu nachádzajú útulné hostince a reštaurácie. Od roku 2019 je pre návštevníkov pripravený "veľký korutánsky jazerný okruh" - cyklistický okruh s dĺžkou 340 kilometrov má podobu ležatej osmičky a vedie k nádherným vyhliadkovým miestam okolo desiatich rôznych jazier alebo po brehu riek Gail a Drau.

Tento projekt vznikol ako spoločná iniciatíva piatich korutánskych destinácií - Millstätter See, Villach - Faaker See - Ossiacher See, Wörthersee, Klopeiner See - Südkärnten a regiónu Nassfeld - Pressegger See - Lesachtal - Weißensee. Už samotné názvy napovedajú, že v každom z piatich regiónov nájdete hory aj jazerá všetkých veľkostí a v rôznej nadmorskej výške. Vďaka tvaru v podobe ležatej osmičky sa cyklotúry dajú ľubovoľne kombinovať. Sami si vyberiete, ktoré jazerá, mestečká a pamiatky si pozriete, alebo či sa rozhodnete pre všetky naraz. Celá trasa meria 340 kilometrov a umožňuje pohodovú dovolenku na bicykloch pre pôžitkárov, milovníkov prírody, romantiky aj aktívnych športovcov, ktorí si radi zaplávajú v jazerách s teplotou až 28 stupňov.

Okrem toho sa na trase nachádza 50 požičovní "Kärnten rent-e-Bike" s tisíckami bicyklov vrátane elektro-bicyklov a príslušných nabíjacích staníc. Jednoducho si požičiate bicykel a vrátite ho v ktorejkoľvek inej požičovni.

 

Turistika bez hraníc na južnej strane Álp

Úžasné spojenie hôr a jazier sľubuje aktívne a intenzívne zážitky v nádhernej korutánskej prírode. Mnoho pôžitkárskych turistických trás nabáda na prechádzku po prekrásnych alpských cestičkách v rôznej nadmorskej výške, ktoré sú vhodné aj pre rodiny s deťmi a dokonca aj s kočíkmi. Z početných označených trás vedúcich po celom Korutánsku si vyberiete podľa chuti, nálady, náročnosti a kondície. Najvyšší korutánsky vrchol je Großglockner s 3798 metrami. Pri ňom začína diaľková korutánska pešia trasa Alpe-Adria-Trail, ktorá na 43 etapách s celkovou dĺžkou vyše 750 kilometrov vedie z Korutánska cez Slovinsko až k Jadranu v Taliansku.

 

Pripraviť sa, pozor, teraz!

Spoznajte rozmanitú korutánsku prírodu s horami a jazerami priamo v kempe. Vo viac než 100 kempoch s 16 000 státiami na vás čaká pohodlie a dobrá nálada. Každý si tu nájde svoje obľúbené miesto - buď pri jazere, na úpätí Álp, na krásnom brehu rieky, pri statku alebo v jednom z nudistických kempov v južnom Korutánsku Südkärnten, pri jazerách Millstätter See a Keutschacher See. 24 kempov bolo ocenených korutánskou pečaťou kvality. Vďaka vysokej kvalite služieb tu zažijete výnimočne priateľskú a uvoľnenú atmosféru. Okrem toho má mnoho areálov k dispozícii alternatívne možnosti ubytovania, napríklad pohodlné apartmány, kompletne zariadené karavany a praktické mobilheimy.

 

Dovolenka v kempe s rovnakým komfortom a luxusom ako v hoteli?

Že to nejde? Ale, samozrejme, že áno - vďaka novým mobilheimom v korutánskych kempoch. Sú plne vybavené, vkusne zariadené a poskytnú vám štýlové zázemie so všetkým pohodlím uprostred prekrásnej prírody na juhu Rakúska. Samozrejme, že rovnako ako v prípade bežnej dovolenky v kempe, máte k dispozícii všetky služby a môžete využiť skvelú infraštruktúru a ponuku voľnočasových aktivít. Máte možnosť zažiť nevšednú dovolenku na južnej strane Álp.

Nové mobilheimy sú v ponuke napríklad v plážovom kempe Gruber pri Faaker See alebo v kempe pri jazere Hoffmann pri Ossiacher See. Veľmi kvalitné ubytovanie na prenájom nájdete napríklad v kempe Breznik pri Turnersee (mobilheimy), v kempe pri jazere Berghof pri Ossriacher See (apartmány so súkromnou saunou), kempe Brunner (prázdninové domčeky) alebo v kempe Schluga (moderné apartmány, priestranné spa). Nemusíte teda nutne mať svoj vlastný karavan, aby ste si mohli vychutnať dovolenku v korutánskom kempe.

 

Z malých dobrodružstiev sa stávajú veľké

V Korutánsku sa deti ani na chvíľu nebudú nudiť. Už ste na dovolenke sledovali, ako sa stavia stredoveký hrad? Prešli ste sa obrovským labyrintom alebo ste načúvali hukotu vodopádu? K obľúbeným výletným cieľom pre celú rodinu patrí roklina Tscheppaschlucht vo Ferlachu s lesným lanovým parkom, Aqua Trail a skalný labyrint v Nassfelde, hora Katschberg a geocaching, lukostreľba a vychádzka s maskotmi, údolie Lieser-Maltatal s rozprávkovou roklinou, jazero Millstätter See s napínavou honbou za pokladom na pirátskej lodi kapitána Barbarossu a Klopeiner See s lesným zážitkovým areálom. K nerušenej dovolenke ale patria aj početné programy pre deti rôznych vekových skupín, ktoré predstavujú ideálnu príležitosť ako si nájsť nových kamarátov.

 

Šetrite s Kärnten Card

O ďalšie chvíle plné zážitkov sa postará karta Kärnten Card, vďaka ktorej môžete zadarmo navštíviť viac než 100 výletných cieľov v celom Korutánsku. Okrem toho ponúka aj zľavy vo viac než 60 partnerských podnikoch.

 

Užitočné odkazy

Zdroje: camping.at

?bn=35663799;1x1inv=1;srctype=3;ord=[timestamp]

Putovanie po Indii - 6. časť: Cigánsky stan

Cestopisy a reportáže

Baťožkarovo putovanie Indiou sa blíži k svojmu konci. Rozlúčime sa s ním (ako inak) vo veľkom štýle.

Putovanie po Indii - 5. časť: Indická svadba

Cestopisy a reportáže

Kopec dobrého jedla, pitia, skvelá hudba a zábava až do skorých ranných hodín. Svadby proste musí milovať každý! Ale zažiť pravú indickú svadbu, to sa len tak niekomu nepodarí.

Putovanie po Indii - 4. časť: Šamanský kemp

Cestopisy a reportáže

A je to tu, ďalší diel indickej ságy  je na svete. Tentokrát nás Vojta Kadera vezme medzi šamanov. Už sa nevieme dočkať! Batôžkarovo putovanie nás proste baví!

Vyberáme pre vás

Turistický stan Warg Midi 3

388,00  (35.85 %) 248,90 

Porovnať

326,00  (51.56 %) 157,90 

Porovnať

1.834,00  (14.45 %) 1.568,90 

Porovnať

347,00  (52.19 %) 165,90 

Porovnať

668,00  (37.44 %) 417,90 

Porovnať

1.129,00  (43.5 %) 637,90 

Porovnať

(8.22 %) 391,90 

Porovnať

468,00  (36.13 %) 298,90 

Porovnať