Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Test: Športová podprsenka Kari Traa Frøya

Dobre padnúca a kvalitná športová podprsenka je nutnou súčasťou výbavy dievčat a žien ako pri cvičení, tak aj rôznych ďalších aktivitách. V tejto recenzii sa zameriame na jednu športovú podprsenku značky Kari Traa.

 

Obsah

Výber kvalitnej športovej podprsenky je alfa a omega športového výkonu ženy. Ak hľadáte naozaj kvalitnú, z príjemného materiálu a hlavne skvelo padnúcu môže byť výber niekedy poriadna fuška, čo si budeme hovoriť. Bez takej, ktorá vám perfektne sadne, sa nedá ani kvalitne trénovať, ani následne vyhrávať súťaže a preteky. Pokiaľ máte teda podobné požiadavky ako ja, tak by pre vás táto recenzia mohla byť skvelým tipom.

 

Charakteristika

 

Názov:


Frøya

Výrobca:

Kari Traa

Určenie: Dámske
Materiál oblečenia: Elastan/Polyester
Funkčný materiál: Syntetika

  • trojvrstvová elastická tkanina
  • tenké a nastaviteľné ramenné popruhy
  • odnímateľné košíčky
  • účinný odvod vlhkosti
  • široká guma
  • sieťový panel
  • materiál: 86% polyester, 14% elastan

 

Motto značky

Značka Kari Traa je známa svojim heslom For girls by girls (pre dievčatá od dievčat). Podľa toho tiež vyzerá ich vývoj a dizajn športového oblečenia. V dnešnej recenzii sa zameriam konkrétne na športovú podprsenku Froya, ktorú som mala možnosť testovať zhruba mesiac.

 


Kari Traa nie je len šampiónkou v lyžiarskych freestyle disciplínach s troma medailami z olympiád, ale aj tvorkyňou úspešnej športovej značky. Príbeh Kari začína v meste Voss, malom meste rozkladajúcom sa medzi nórskymi fjordmi a horami, kde sa narodila a vyrastala. Jej nórske dedičstvo dalo Kari nielen talent na šport, ale aj cit pre dizajn a vášeň pre tvorivosť. Dokonca aj počas vrcholov svojej kariéry v lyžovaní si Kari našla čas na rozvíjanie svojej kreativity. Medzi tréningom a pretekmi Kari začala pliesť čiapky pre priateľov a prispôsobovala si vlastnú lyžiarsku výbavu svojmu vkusu. Návrhy sa stali tak populárnymi medzi priateľmi a kolegami lyžiarmi z celého sveta, že sa zrodila značka Kari Traa.

Spoločnosť na predaj športového tovaru založila v roku 2002. Odvtedy získala mnoho ocenení za unikátny dizajn svojej kolekcie.

 

Fixácia pŕs

Vďaka svojej strednej fixácii pŕs je model Frøya vhodný napríklad na beh, tenis, ale aj jogu. Keďže pravidelne chodím tancovať dancehall, využila som ju hlavne tam. Ide o tanec z Jamajky a nejaké kroky sú celkom rýchle a náročné na prevedenie. Preto som hlavne ocenila vysokú fixáciu pŕs. Tiež som ju použila na celodennom výlete v okolí Budapešti, kde som o nej skoro nevedela.

 

 

O autorke

Barbora Novotná

Keď nie som v škole alebo v práci, rada si prekladám voľný čas nejakou aktivitou. Či už to je učenie sa nového tanečného štýlu ako dancehall, učenie sa jeho nových krokov a choreografií alebo výlety po Česku a tiež do zahraničia.

Bola som počas štúdia na Erasme v Anglicku, a tak som mala možnosť cestovať ako tam i v Škótsku. Okrem toho som bola aj v mestách Liverpool, Manchester, Stoke-on-Trent, Birmingham a Londýn.

Tiež som od mala jazdila pravidelne na hory lyžovať a vždy som to milovala. V Čechách som prejazdila snáď všetky zjazdovky, od Krušných hôr až po Jeseníky. Nič sa ale nevyrovná Alpám, kam som mala možnosť pozrieť sa vo Francúzsku aj v Rakúsku.

 

Ďalšie vlastnosti

Froya vyniká nielen svojim elegantným vzhľadom, ale aj svojou funkčnosťou. Pre tých z vás, pre ktorých je dôležitý aj vzhľad, nemôžete s týmto výberom šliapnuť vedľa. Čo som však ocenila asi zo všetkého najviac, bol príjemný materiál, odnímateľné košíčky a hlavne voliteľnosť dĺžky ramienok, čo nie je u každej športovej podprsenky samozrejmosťou. Vďaka tomu ma tiež nikde neškrtila a sadla ako uliata.

Jediné mínus, ktoré mi napadá, by bolo, že sa musí preťahovať cez hlavu a nemá vzadu rozopínanie, čo nie každému musí vyhovovať.

 

Hodnotenie 95 %

+

  • atraktívny dizajn
  • príjemný materiál
  • stredná opora pre pohybovo náročnejšie športy
  • nastaviteľnosť dĺžky ramienok

-

  • absencia zadného zapínania

 

Záver

Výhradne dámska značka Kari Traa vyvíja už niekoľko rokov atraktívne a premyslené športové oblečenie pre ženy. Športová podprsenka Froya je ďalším dôkazom ich kvality a myslím, že či už robíte náročnejšie športy alebo stredne náročné, neurobíte s ňou krok vedľa.

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Barbora Novotná

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.