Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Dámský páperový kabát Warg Downjane W

V dnešnej recenzii otestujeme dámsky páperový kabát Donwjane značky Warg. je to kabát len do mesta alebo aj na hory? Poďme sa na to v dnešnom článku pozrieť. 


Obsah

 

Úvod

Dilemu, či si v chladných dňoch na seba vziať niečo pekné na úkor hrejivosti, alebo ísť v desiatich vrstvách, pomôže vyriešiť páperová bunda, ktorá je v dnešných dňoch u mnohých ľudí už nepostrádateľnou súčasťou výbavy. Čo ale, aby od mrazu nebol premrznutý ani zadok a stehná? Taký elegantný a hrejivý páperový kabátik Downjane Warg by sa mohol stať spoločníkom nielen pre mestské využitie, ale aj do prírody, kde bola testovaná jeho odolnosť a tepelný komfort.

 

Charakteristika 


Názov:

Downjane W
Výrobca: Warg
Hmotnosť (pár): 683 g
Materiál: 100% Nylon / Perie
Určenie: Dámske
Počet vreciek:
Typ izolačnej výplne: Perie
Farba: čierna / modrá

 

  • stredne plnený dámsky kabát
  • vodeodolná úprava DWR C6
  • dvojcestný zips YKK
  • kapucňa so sťahovacou gumičkou
  • kačacie perie 90/10 / 650 cuin 
  • vnútorné vrecko so zipsom 
  • elastické manžety rukávov

 

Zahreje?

Vydať sa na hory v mrazivých dňoch bez páperovej bundy je dnes pre niektorých, zvlášť pre zimomrivcov ako som ja, niečo nepredstaviteľné.

A či kabátik zahreje? Samozrejme, ešte aby nie, keď je páperový. Plnivosť má 650 cuin, čo by zodpovedalo priemeru. Pomer zmesi peria je 90:10 – v tomto prípade teda zase hovoríme o udávanom ideálnom pomere. Využité je kačacie perie, ale v prípade husieho by sme sa asi pohybovali v trochu iných finančných čiastkach.

Keď vezmeme do úvahy, aký má kabátik loft a akú veľkú plochu na tele pokryje, má veľmi príjemných 683 gramov a bez problémov sa zmestí do batohu bez toho, aby zaberal veľa miesta.

 

Elegancia a šport v jednom 

Hoci by sa na prvý pohľad mohlo zdať, že využiteľnosť kabátu je skôr do mesta a menšie výlety, dala som mu šancu predviesť sa aj v náročnejších podmienkach na horách. Užší strih v páse zoštíhľuje vizuálne postavu a dodáva celkovo elegantný vzhľad. Vďaka rozšíreniu v spodnej časti nad kolenami sa zamedzilo jeho prípadnému vyhrňovaniu a obmedzovaniu pri väčšom rozsahu pohybu.

 

Rukávy, kapucňa, vrecká

Oceňujem zakončenie rukávov príjemnou elastickou manžetou, cez ktorú neprenikne chlad k telu. Rukávy sú dostatočne dlhé, aby sa pri vzpažení a manipulácii nezhŕňali a neobnažovali zápästie.

 

Na kabáte sú 3 vrecká, z toho 2 klasické vonkajšie so zipsom, kde si nemôžem vynachváliť vnútornú podšívku, ktorá je jemná na dotyk a prináša pocit tepla takmer okamžite. Tretie vrecko sa nachádza na vnútornej strane kabátu a zdá sa byť takmer bezodné, opäť na zips.

Veľká kapucňa prekryje bez obáv celú hlavu aj s presahom. Na sťahovanie slúžia dve gumičky po stranách. Vysoký krčný golier zamedzuje prefukovaniu okolo krku. Proti priškripnutiu brady má dvojcestný zips ochranné zakončenie.

 

Priebeh testovania 

Keď opomenieme nosenie po meste a na menších výletoch, kabát Warg Downjane prešiel zaťažkávacou skúškou v podobe niekoľkodňového horského prechodu pri teplotách až -10 °C. Najprv som bola skeptická voči veľkosti, váhe a využiteľnosti, ale nakoniec som bola milo prekvapená. Vďaka dĺžke nad kolená nahradil aj funkciu obľúbených páperových sukní pre dámy. Fungoval skvele ako vrchná vrstva. Pri neplánovanej večernej zachádzke zafungoval aj ako hrejivá stredná vrstva – pod membránovú bundu sa zmestí, ale budete vyzerať ako nafúknutý medvedík.

Známky opotrebovania na ramenách a chrbte nie sú poznať ani po opakovanom nosení väčšieho batohu s váhou okolo 10 kg.

Po mrazivých dňoch našiel využitie aj v sychravom a vlhkom počasí v plusových teplotách. Vďaka vodoodpudivej úprave DWR zvládol kabát bez problémov vlhkosť vzduchu a mrholenie a tiež krátkodobo mierny dážď. Zámerne do dažďa by som si ho však nevzala a radšej by som ho nechala doma. 

 

Hodnotenie: 90 %

+

  • pomer cena-výkon
  • vysoký krčný golier 
  • zakončenie rukávov elastickou manžetou
  • príjemný materiál vo vnútri vreciek
  • bezodné vnútorné vrecko
  • veľká kapucňa a možnosť jej sťahovania 
  • elastický dámsky strih

-

  • žiadne som nenašla

 

Záverečné zhrnutie 

Kabáty, ani tie páperové, nie sú, ako sa hovorí, môj štýl. Radšej nosím športový typ oblečenia. Kabát má však množstvo benefitov – tepelný komfort, zbaliteľnosť, nízku váhu s ohľadom na jeho veľkosť, elegantný dámsky strih. Aj vďaka tomu ho v zimnom období každodenne využívam ako vrchnú vrstvu do mesta aj do prírody. Sem-tam z neho vypadne nejaké pierko, ale to nie je nič neobvyklé. 

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Tereza Pavlíková

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

Dámsky páperový kabát Warg Downjane W

212,00  (43.92 %) 118,90 

Porovnať

Dámska zimná bunda Trimm Paco Lady

120,00  (35.92 %) 76,90 

Porovnať

Detská bunda Reima Vantti

54,85  (32.73 %) od 36,90 

Porovnať

Pánska bunda Zulu Vergio M

90,00  (55.67 %) 39,90 

Porovnať

Pánska zimná bunda Trimm Paco

120,00  (35.92 %) 76,90 

Porovnať

86,56  (29.64 %) 60,90 

Porovnať

Dámska bunda Regatta Lustel

96,00  (53.69 %) od 44,46 

Porovnať

252,00  (51.63 %) od 121,90 

Porovnať