Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Test: Dámske topánky Kari Traa Sprade

V dnešnej recenzii sa pozrieme na štýlové plátené tenisky od Kari Traa, ktoré môžete nosiť do práce, aj do mesta na prechádzky.

 

Obsah

Dámske topánky Kari Traa Sprade sú voľnočasové a mestské topánky, ktoré oplývajú štýlom a sú ideálne na každodenné nosenie.

 

Charakteristika

 

Názov:

 

Sprade

Výrobca: Kari Traa
Typ výrobku: Mestské/ voľnočasové topánky
Určenie: Dámske

Povrch:

Bavlna

 

  • pohodlná obuv na denné nosenie
  • zvršok z bavlneného plátna
  • tlmiaca tvarovaná výstelka
  • gumová protišmyková podrážka

 

Strih

Strih topánok Kari Traa Sprade je nízky so znížením okraja, čo zvyšuje ich priedušnosť. Sú tvorené dvoma hlavnými materiálmi a to obsádzkou, špičkou a okopom z gumového materiálu a zvršok vrátane šnúrok a jazyka z pevného a priedušného bavlneného plátna. Táto kombinácia zaisťuje topánkam vysokú kvalitu, kedy pri chôdzi sa v týchto topánkach cítite iste a zároveň pohodlne.

Pocit pohodlia podporí aj tvarovaná výstelka, ktorá nezaťažuje nohu pri dlhšej chôdzi. V neposlednom rade sú, rovnako ako všetky ostatné produkty od tejto značky, premyslené do detailov, a preto vás poteší napríklad oko na jazyku, ktoré je veľmi nápomocné pri obúvaní/vyzúvaní alebo vyšitý znak v rovnakej farbe ako má zvršok.

 


Kari Traa nie je len šampiónkou v lyžiarskych freestyle disciplínach s troma medailami z olympiád, ale aj tvorkyňou úspešnej športovej značky. Príbeh Kari začína v meste Voss, malom meste rozkladajúcom sa medzi nórskymi fjordmi a horami, kde sa narodila a vyrastala. Jej nórske dedičstvo dalo Kari nielen talent na šport, ale aj cit pre dizajn a vášeň pre tvorivosť. Dokonca aj počas vrcholov svojej kariéry v lyžovaní si Kari našla čas na rozvíjanie svojej kreativity. Medzi tréningom a pretekmi Kari začala pliesť čiapky pre priateľov a prispôsobovala si vlastnú lyžiarsku výbavu svojmu vkusu. Návrhy sa stali tak populárnymi medzi priateľmi a kolegami lyžiarmi z celého sveta, že sa zrodila značka Kari Traa.

Spoločnosť na predaj športového tovaru založila v roku 2002. Odvtedy získala mnoho ocenení za unikátny dizajn svojej kolekcie.

 

Prvé dojmy

Spomenula by som predovšetkým, že pri prvom obúvaní ma prekvapila ich pevnosť. Na túto istotu som si u Kari Traa Sprade rýchlo navykla. Ďalej si veľmi považujem detail vo forme oka na jazyku, čo je prvok, ktorý je veľmi nápomocný pri obúvaní topánok (nedochádza k zrolovaniu jazyka dovnútra topánky).

Za zlého počasia oceníte aj mierne vyššiu gumovú obsádzku, ktorá je pre používanie v meste príjemná - topánky nie sú hneď mokré. A ako čerešničku na torte by som chcela vyzdvihnúť ich krásnu horčicovú farbu, ktorá rozžiari každý outfit.

 

 

Adéla Juříková

Volám sa Adéla Juříková a som študentkou na FLD ČZU v Prahe a som tiež veľmi akčnou a vášnivou športovkyňou všetkých rekreačných športov. Rada leziem po skalách, leziem po horách, behám a som srdciar do českej krajiny. Nebojím sa výziev a razím v praxi vetu: "Nie je zlé počasie, ale zlé vybavenie". :)

 

Priebeh testovania

Testovanie prebiehalo počas jesenných mesiacov v Prahe (ako v mestských uličkách, tak aj parkoch) a aj mimo mesta - na turistických chodníkoch v typickej českej krajine a teda z hľadiska materiálu dostali topánky hneď zabrať. Všetko ale zvládli na jednotku a sú vhodné aj pre mierne náročný terén. Ich gumová podrážka v miernom teréne zabraňuje pošmyknutiu a zároveň vyššia obsádzka je, oproti iným "plátenkám" schopná zabrániť aj namočeniu. Časté používanie tiež úspešne preverilo skutočnosť priedušnosti bavlneného plátna. Okrem toho tento materiál (bavlnené plátno) udržuje čiastočne nohy v teple. To robí Kari Traa Sprade ideálnym spoločníkom od jari do jesene.

 

Hodnotenie: 95 %

+

  • pevné, ale pohodlné aj pri celodennom nosení
  • oká na jazyku pre lepší úchyt a rozväzovanie / zaväzovanie topánok
  • špička s okopom, ktorá sa len tak nezničí
  • prepracované detaily – znak, farba

-

  • ľahko sa zašpinia (ale vhodnými prípravkami to ide zase jednoducho odstrániť)

 

Záverečné zhrnutie

Topánky Kari Traa Sprade sú skvelým spoločníkom ako do mestského prostredia, tak aj na ľahkú turistiku do prírody. Ich pevnosť a zároveň pohodlnú chôdzu zaisťuje gumová obsádzka a okop, tvarovaná výstelka, plátený zvršok a bavlnené šnurovanie. Prevedenie v žltej farbe je esteticky veľmi príťažlivé, čo ešte podčiarkujú detaily v podobe oka na jazyku a členku topánky, či kovové prevliekanie na konci šnurovania topánok. Topánky sú pohodlné, a preto ideálne na pravidelné nosenie.

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Adéla Juříková

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

Dámske topánky Kari Traa Sprade

88,00  (39.89 %) 52,90 

Porovnať

124,00  (40.4 %) 73,90 

Porovnať

140,00  (40.07 %) 83,90 

Porovnať

Dámske bežecké topánky On Running Cloud 5

166,00  (36.81 %) od 104,90 

Porovnať

125,00  (16.88 %) 103,90 

Porovnať

120,00  (40.08 %) 71,90 

Porovnať

156,00  (44.29 %) od 86,90 

Porovnať

112,00  (40.27 %) 66,90 

Porovnať