Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Cestovateľ Andrej Urbanec: Počúvaj svoje srdce.

V rámci projektu PODPORUJEME sme nadviazali spoluprácu s cestovateľom Andrejom, ktorý sa vám predstaví v nasledujúcom článku.


Obsah

Volám sa Andrej a pochádzam zo Žiliny. Milujem hory, prírodu, dobrodružstvo, spoznávanie nových kultúr a zbieranie nových zážitkov. Do prírody som vyrážal už ako malý s mojím dedom a rodičmi a hory ma bavia dodnes. Len som vymenil malé kopce za dedinou za vysokohorské štíty, pokryté kamením, snehom a ľadom.

Mojou najväčšou životnou vášňou je cestovanie. Prvou väčšou cestou bol roadtrip s kamarátmi do Maroka, kde sme prešli 3000 km okruh. Nasledovali menšie výlety v Európe, ale definitívne sa to vo mne zlomilo, keď som s batohom vyrazil na rok na Nový Zéland. Popri práci na farme sa mi ho podarilo celý precestovať a vystúpiť na viaceré vrcholy a sopky. Najznámejšou je bájna "Hora osudu" z Pána prsteňov. 

 

      

 

Hrdý partner cestovateľa Andreja Urbanca.

Cestovateľské zážitky

Cestovanie je pre mňa ako droga, ktorú som raz okúsil a nikdy jej nebudem mať dosť. Navštívil som 61 krajín a na mojich cestách som sa toho veľa naučil. Musel som vystúpiť z mojej komfortnej zóny, stáť sám na vlastných nohách a riešiť náročné situácie. Spoznal som množstvo úžasných ľudí a objavil nádherné miesta.

Hory sú pre mňa ako magnet. Okrem Nového Zélandu som žil rok aj v Kanade, kde som niekoľkokrát navštívil kanadské Rocky Mountains a okolité národné parky. Počas mojej trojmesačnej cesty Južnou Amerikou som na vlastnú päsť prešiel Salkantay trek na Machu Picchu, so sprievodcom vystúpil na Huayna Potosi v Bolívii (6088 m n. m.) a podnikol niekoľkodňový pochod pralesom ku "Stratenému mestu" na severe Kolumbie

Cestovateľské plány

Milujem hory a prírodu, ticho a mier, ktorý v nich vládne. Zo všetkého najradšej mám ale posledných pár sekúnd pred a úžasné výhľady na vrcholce kopcov. Najbližšie sa chystám na mesačnú cestu do Afriky. Medzi moje cestovateľské sny patrí Patagónia, náhorná plošina Roraima vo Venezuele, Madagaskar, Nepál a stredná Ázia. Rád sa však vraciam aj na Slovensko a objavujem zaujímavé miesta aj u nás doma. Pred pár rokmi som prvýkrát vystúpil na Gerlachovský štít a pravidelne sa do Tatier vraciam, sú mojím druhým domovom.

Recenzie produktov

Pri väčšine týchto výletov som využíval outdoorovu výbavu, či už spacáky, karimatky, stany, kvalitné oblečenie a obuv. Rád sa preto s vami podelím o svoje bohaté skúsenosti a poradím vám pri správnom výbere ideálneho vybavenia na hory. Čoskoro sa môžete tešiť na moje prvé recenzie.

Rada na záver

Pre ľudí, ktorí sa pohrávajú s myšlienkou vyraziť na cesty, ale boja sa spraviť prvý krok, mám túto radu: "Počúvaj svoje srdce". :)

Užitočné odkazy

Autor: Andrej Urbanec

Zdroje: archív autora

Znovu sme obhájili víťazstvo v súťaži ShopRoku. Ďakujeme!

Novinky

Už po piaty raz sme obhájili víťazstvo v kategórii kvality. Vďaka vám!

Predĺžená lehota na výmenu tovaru

Novinky

Nevyhovuje obdarovanému Vami vybraný vianočný darček? Teraz ho vďaka predĺženej lehote môžete vymeniť za iný až do 15. januára 2024.

Patagonia - udržateľná značka, ktorá myslí na prírodu

Novinky

Preferujete udržateľné značky oblečenia? A poznáte značku Patagonia?

Vyberáme pre vás

75,00  (40.13 %) od 44,90 

Porovnať

72,00  (16.81 %) od 59,90 

Porovnať

126,00  (18.33 %) 102,90 

Porovnať

126,00  (18.33 %) 102,90 

Porovnať

112,00  (15.27 %) od 94,90 

Porovnať

70,00  (40.14 %) 41,90 

Porovnať

58,00  (31.21 %) od 39,90 

Porovnať

68,00  (33.97 %) 44,90 

Porovnať