Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Ako sa starať o produkty značky Northfinder

Aby vám bielizeň značky Northfinder slúžila čo najdlhšie, je potrebné vedieť, ako sa máte o ňu starať.

Všeobecné pravidlá starostlivosti


U väčšiny výrobkov Northfinder ide o syntetické materiály, ktoré sú nositeľmi funkčných vlastností. Aby oblečenie dlhodobo poskytovalo ochranu, je potrebné venovať starostlivosti náležitú pozornosť. Každý model má svoj štítok s medzinárodnými symbolmi starostlivosti. Odporúčame používať testované pracie prostriedky, napríklad: Toko, Grangers, Atsko, Hey, Nikwax, Perwoll Sport alebo ekologický Fibertec. Softshellové a membránové oblečenie vyžaduje pravidelnú obnovu DWR vrstvy (Durable Water Repellency), ktorá zaisťuje vodeodpudivosť a nepremokavosť.

Pracie prostriedky


Čisteniu a obnove impregnácie pri funkčnom oblečení by ste mali venovať zvýšenú starostlivosť. Je potrebné sa vyhnúť použitiu pracích prostriedkov s obsahom bielidiel, zmäkčovačov alebo aviváže a uprednostniť tekuté prostriedky. Bežné pracie prostriedky obaľujú vlákna polymérmi, olejmi, farbivami, tukmi a soľami, ktoré v konečnom dôsledku narušujú funkčnosť materiálov.

Kontrola pred praním


Pred praním skontrolujte vrecká a vylúčte pevné predmety, ktoré by mohli poškodiť odev. Zapnite zipsy, suché zipsy, prípadne roztiahnite sťahovací systém. Pri praní nekombinujte funkčnú bielizeň s vrchnými vrstvami oblečenia. Oblečenie perte samostatne na nízkych otáčkach. Ak ste odstránili z odevu spotrebiteľský štítok, teplotu prania nastavte na maximálne 30 °C.

3D izolačné materiály


Termoizolačné bundy s dutými umelými vláknami odporúčame každý rok vyčistiť v práčke alebo v rukách v pracom prostriedku bez zmäkčovačov, bielidiel a aviváže. Po vypraní z odevu zľahka vytlačte vodu, natraste a sušte v horizontálnej polohe.

Flísové odevy


Flísové odevy perte obrátené vnútornou stranou von. Používajte šetrné módy prania pri teplote 30 až 40 °C a pracie prostriedky bez bieliacich činidiel alebo optických zjasňovačov. Sušte voľne zavesené na ramienku pri izbovej teplote.

Sušenie a žehlenie


Oprané syntetické odevy nežmýkajte, ak to etiketa priamo nepovoľuje. Odev zaveste na ramienko alebo v prípade búnd položte horizontálne, aby odkvapkala voda a sušte pri izbovej teplote.
Syntetické materiály neodporúčame žehliť a vystavovať pri sušení priamemu slnečnému žiareniu. Žehlenie je vylúčené pri odevoch s obsahom polypropylénu (POP).

Obnova DWR


DWR je dôležitou súčasťou niektorých technických odevov. Bráni nasiaknutiu materiálu vodou a umožňuje kvapkám stiecť po povrchu. Účinnosť DWR sa znižuje celkom logicky nosením, praním v bežných prostriedkoch, dymom, ale aj opaľovacími a repelentnými látkami. Odporúčame využiť prípravky, ktoré nielenže odev vyčistia bez negatívnych vplyvov na vlákna, ale zároveň obnovia jeho vodeodolnosť. Po praní sa molekuly DWR aktivujú zvýšením teploty pomocou jemného prežehlenia alebo zahriatia v sušičke. Vhodný postup nájdete na obale impregnačného prípravku, napríklad: Atsko.

 

jak%20pecovat%20o%20produkty%20northfinder.jpg

Výber správnej veľkosti obuvi

Ďalšie informácie k produktom

Ako na výber správnej veľkosti obuvi vám v tomto článku poradí 4camping.

Certifikácia podľa normy EN 13537

Ďalšie informácie k produktom

Údržba a praktické rady Zulu

Ďalšie informácie k produktom

Vyberáme pre vás

Dámske tielko MOOA Beth

33,00  (42.73 %) 18,90 

Porovnať

69,00  (42.17 %) 39,90 

Porovnať

18,52  (29.81 %) 13,00 

Porovnať

Pánske tričko Kilpi Giano

53,57  (53.52 %) 24,90 

Porovnať

Dámske tričko Kilpi Garove

41,20  (68.69 %) 12,90 

Porovnať

Pánske tričko Kilpi Garove

41,20  (49.27 %) 20,90 

Porovnať

29,00  (65.86 %) od 9,90 

Porovnať

50,00  (12.2 %) 43,90 

Porovnať