Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Kempiči - ako sa to všetko začalo

Dnes sa vám predstaví neopozeraná dvojica kamarátov, s ktorou sme najnovšie nadviazali spoluprácu. Čo z toho vznikne, tušíme len matne, ale sľubujeme, že udiť sa rozhodne nebudete!


Obsah

 

Kto alebo čo sú Kempiči?

Aby sme mohli úplne pochopiť význam a vôbec zmysel existencie tejto zvláštnej dvojice, musíme sa vrátiť v čase do júla roku 2007. Konkrétne na 55,5 kilometer diaľnice D11, kde sa čerstvo otvorila jedna nemenovaná fastfodová reštaurácia.

A práve v McDonald´s sa prvýkrát stretli.

Štefi vyprážal hranolky, v mekáčovskom slangu občas žoviálne zvané „hrancle“, a Vojta mopoval na dámskych pisoároch.

Hneď ten istý večer po zmene zašli obaja páni na pivo a ešte tej istej noci sa rozhodli, že do konca prázdnin budú slávni.

Ale do prázdnin akého roku? To si tak trošku zabudli povedať... Teraz je to už 15 rokov.

 

 

O autoroch

Vojtěch Říha

Narodil sa 4. 7. 1990 a celé svoje detstvo strávil v Poděbradoch. Po maturite na miestnom gymnázium bol prijatý na Janáčkovu akadémiu múzických umění v Brne, kde vyštudoval činoherné herectvo v ročníku I. Krobota a L. Riegra. Vysokú školu absolvoval rolou Hamleta v rovnomennej divadelnej hre W. Shakespeara a následne dostal angažmán v Divadle Petra Bezruča. V Ostrave strávil päť sezón a stvárnil tam niekoľko významných divadelných rolí. Od sezóny 2019/20 opúšťa Sliezsko a prijíma angažmán v Klicperovom divadle v Hradci Králové. Vojtěch Říha sa počas svojej kariéry objavil v niekoľkých televíznych filmoch a seriáloch. Spolu so svojím kolegom sú tvorcami a moderátormi programu Kempiči, ktorý vysiela Televízia Seznam.

 

Jakub Štefanec

Narodil sa 5. 9. 1990. Mladosť prežil v Kolíne, kde aj zmaturoval na miestnej obchodnej akadémii. Následne vyštudoval marketingovú komunikáciu VŠFS v Prahe. Už počas štúdií pracoval ako Brand manažér pre Seznam.cz, kde vymýšľal a realizoval kampane napr. pre Mapy.cz, Firmy.cy a prehliadač Seznam. Počas svojej marketingovej kariéry spolupracoval so značkami ako Nestlé, Johnson & Johnson, E-ON, Direct poisťovňa a Raiffeisen Bank. Teraz na voľnej nohe pomáha podnikateľom a majiteľom firiem ako Brand konzultant a Life Coach. V oblasti kultúry sa príležitostne venuje improvizovanému divadlu, moderovaniu a nakrúcaniu krátkych filmov. Srdcom a dušou je však muzikant. Hral v niekoľkých kapelách, zložil niekoľko reklamných zvučiek a teraz pracuje na svojom sólovom hudobnom projekte.

 

Obdobie temna a bolestivé odlúčenie

Čas plynul a Štefi s Vojtom stále hľadali smer, ktorým sa vo svojom profesnom živote uberať.

Okrem Štefiho úspechu v podobe diplomu za „najlepšieho pracovníka mesiaca október“, nemala naša dvojica žiadne hmatateľné výsledky a navyše - blížila sa maturita!

Preto sa páni opäť stretli vo svojom obľúbenom lokále, a pretože debata bola plodná, vydržala tam celý týždeň. V pondelok Vojta vstal od stala, zaplatil účet, rozlúčil sa s barmankou Majdou a šiel maturovať. Keď sa o štyri hodiny neskôr vrátil Štefiho už nenašiel. Ale furt tam bola Majda..., ale to je už zase iný príbeh.

Nakoniec obaja páni úspešne odmaturovali a ich cesty sa nakrátko rozdelili.

Toto obdobie, tiež občas nazývané "doba temna“, bolo zapríčinené štúdiom na vysokých školách. Štefi zamieril do Prahy a vrhol sa študovať marketing, Vojta sa viacerými administratívnymi pochybeniami dostal na činoherné herectvo a skončil v Brne.

Počas náročných vysokoškolských liet nebol dostatok priestoru na plánovanie pripravovaného preslávenia. Čo ale neznamenalo, že by chalani stagnovali. Naopak!

Medzitým, čo sa Vojta chystal na dráhu profesionálneho herca, Štefi založil kapelu a začal sa naplno venovať muzike. Problém bol v tom, ako tieto dva svety spojiť do spoločného projektu.

Vojta totiž neumel spievať, a tak ho Štefi nemohol prijať do kapely. Naopak Štefi vedel hrať asi rovnako ako Vojta, ale ten ho zase nechcel prijať, pretože by nedávalo zmysel, prečo teda on študoval štyri roky činohru.

 

FAKT NEKECÁM! – alebo chalani spisovateľmi

Po štúdiách a s čerstvými titulmi vo vrecku sa páni stali zamestnancami.

Štefi zostal v Prahe a začal pracovať pre nejakú firmu. Bohvie akú, záznamy sa nezachovali.

Vojta sa presťahoval do Ostravy a začal rozdávať ľuďom radosť v miestnom divadle. V tomto období konečne vzniká spoločný projekt, ktorý stojí za zmienku.

Pretože Štefi aj Vojta radi píšu, vytvorili blog „Fakt nekecám“, kde spisovali svoje „tragikomické“ historky z dovtedajšieho života. Hneď na začiatku však narazili na problém.

Páni sa vyžívali v neozaj veľmi rozsiahlych príbehoch (za pravdu mi dáva aj tento článok, ktorý je síce písaný v er-forme, ale v skutočnosti ho píšem ja so Štefim).

To viedlo k tomu, že tento blog čítali len rodičia oboch spisovateľov.

A tak tento projekt razom končí na smetisku dejín.

 

Dostali TO, obaja

Konečne sa v našom rozprávaní dostávame do blízkej súčasnosti.

Písal sa rok 2020 a Štefi sa z Prahy presúva do malebnej dedinky na brehu Berounky.

Naopak Vojta mizne z malebnej Ostravy a útočisko nachádza v Hradci Králové.

Na zančiatku toho roku sa obe budúce hviezdy českého internetu vydávajú na chalupu do Krkonoš, kde spolu s tridsiatkou Kozla 11 chcú stráviť príjemný víkend v duchu relaxu a tvorivej práce.

Bužiaľ (alebo vďakabohu?) ich uprostred pobytu zasiahne tvrdý lockdown, a tak sú obaja páni nútení na mieste pobudnúť o týždeň dlhšie. A práve vtedy sa to stalo!

Namiesto vírusového ochorenia chalani dostali nápad!

Nápad, ktorý našu dvojicu zamestnal natoľko, že sa prázdny sud do dnešného dňa nepodarilo vrátiť.

 

Hrdý partner Kempičov

 

Kempičie leto a sláva na dohľad

Štefiho a Vojtu bavilo kempovanie. Každé leto trávili spolu so svojimi kamarátmi a kamarátkami veľa dní pod stanom, či už pri splavovaní rieky, alebo kdekoľvek inde v prírode.

Zrejme by im ale nikdy nenapadlo, že za to môžu dostať kráľovsky zaplatené. Čo je dobre, pretože by sa to bohužiaľ nikdy nestalo.

Onedlho však uzrel svetlo sveta pilotný diel zábavného programu, ktorý bol založený na hodnotení vybraných kempov po celej republike.

Pretože bol Štefi s výsledkom spokojný a Vojta nemal na chalupe internet, rozhodol sa toto dielo drzo poslať do jedinej internetovej televízie, ktorú v tej chvíli poznal.

Netrvalo dlho a po štyroch týždňoch sa nám zo Seznam.cz skutočne ozvali s verdiktom: „Páni, máme záujem!"

 

600 000 "VJŮS" za 2 mesiace!

V lete 2020 ste oboch Kempičov mohli stretávať na obrazovkách v rámci programu Kempiči na televizeseznam.cz, ale aj osobne naprieč rekreačnými zariadeniami po celej krajine.

Štáb, ktorý mal na starosti nakrúcanie, bol zložený z mnohých zaujímavých osobností. Konkrétne z troch.

Kamery sa ujal Martin Jalovec, réžia, postprodukcia, hostesky, vodiči a prudiči - Vojtěch Říha. Zvuk, marketing, hudbu, skript, rekvizity a catering si vzal na starosti Jakub Štefanec.

Aj v dosť skromných a predovšetkým limitujúcich podmienkach sa chalanom podarilo vyprodukovať 8 epizód, ktorých priemerná sledovať bola 60 tisíc divákov na diel. S celkovým počtom pozretí 604 351 sa tak mladým tvorcom konečne podarilo pozitívne zapísať do sveta českej internetovej zábavy.

 

KEMPIČI + 4CAMPING.CZ = <3

Nakrúcanie však nebolo vždy prechádzkou Ordinácie v ružovej záhrade.

Vydržať s jedným človekom dva mesiace vkuse a navyše v stane 2 m na 1,5 m… to je skrátka… no, nie je to jednoduché.

Všetko vyvrcholilo drobným incidentom, kedy sa hádka o stratený žetón do spŕch vymkla kontrole a Vojta držal Štefiho hlavu viac ako tridsať sekúnd ponorenú vo Vranovskej priehrade.

Našťastie sa práve v tom čase ozvali z 4campingu!

Vítek Hruška, produktový guru a obsahový mág, si totiž so 6-mesačným oneskorením všimol niekoľko e-mailov v jeho spamovej zložke, kedy ho obaja tvorcovia bombardovali návrhmi na možnú spoluprácu.

A práve vtedy druhýkrát (a zrejme naposledy) počuli to, v čo dúfali): „Páni, máme záujem!"

 

Kempiči v extréme, alebo boj o prežitie

Máme tu rok 2021 a po niekoľkých týždňoch príprav sa začína nakrúcať nový program „Kempiči v extréme“, ktorý neľútostne otestuje outdoorového ducha oboch chalanov v hlavných úlohách.

Štefi s Vojtom vzmenia teplé piesočné pláže s nealko mojitom za trochu rumu v ploskačke a spacák do -20 °C. 

Počas štyroch týždňov budú totiž musieť prenocovať, ale hlavne PREŽIŤ v extrémnych, nehostinných podmienkach na tak šialených miestach, kde sa o to doteraz nepokúsil ani sám Vítek, ktorý chalanom túto výzvu dal!

Ak uspejú, dostanú od 4campingu úplne nový stan na nakrúcanie druhej letnej série Kempičov. Alebo aspoň tak im to Víťa sľúbil.

A vy ich tragikomické počínanie môžete sledovať z pohodlia svojich obývačiek (alebo spální - pokiaľ tam nemáte nič lepšie na práci) na TelevizeSeznam.cz, na stránkach kempici.cz (ktoré sú vlastne len presmerované na Televíziu Seznam) a po novom aj na Youtube kanálu 4camping.cz

Pokiaľ chcete nahliadnuť do zákulisia nakrúcania programu a zasmiať sa nad nepodarenými zábermi, sledujte chalanov aj na ich sociálnych sieťach @kempici (Facebook, Instagram, TikTok).

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Kempiči

Zdroje: archív autora

Kempiči - 6. časť: recenzia Autocamp Osek

Kempiči

Kempiči - 5. časť: recenzia Kempu Keramika

Kempiči

Kempičia krasojazda po českých kempoch pokračuje. Dnes budú chalani rozdávať kolíky v Kempe Keramika na brehu Hracholuskej priehrady. Aké hodnotenie si tento kemp odnesie? 

Kempiči - 4. časť: recenzia Westernového mestečka Šiklův mlýn

Kempiči

Dnes sa chalani z programu Kempiči netradične pozrú do zábavného parku Šiklův mlýn. Ako tento diel dopadne? Dozviete sa v dnešnom videu.

Vyberáme pre vás

288,00  (26.42 %) 211,90 

Porovnať

370,00  (42.73 %) od 211,90 

Porovnať

166,99  (34.19 %) 109,90 

Porovnať

139,99  (32.21 %) 94,90 

Porovnať

353,00  (35.44 %) 227,90 

Porovnať

411,50  (19.1 %) 332,90 

Porovnať

112,00  (26.88 %) 81,90 

Porovnať

562,00  (17.46 %) 463,90 

Porovnať