Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Outdoorová bunda Black Diamond Stormline Stretch Rain Shell

Ak potrebujete celoročnú bundu na outdoorové aktivity, ktorá vás ochráni pred dažďom a vetrom, potom spozornite. Máme pre vás tip - bunda Black Diamond Stormline tieto dve základné požiadavky spĺňa. Viac sa dozviete v recenzii.

 

Obsah

Bunda Stormline Stretch Rain Shell od značky Black Diamond vás ochráni v nepriaznivom počasí vďaka vodeodolnémupriedušnému a vetru vzdornému riešeniu BD.dry™. S vodeodpudivou úpravou DWR a utesnenými otvormi na zips, dvoma vreckami na ruky a vodeodolným predným zipsom je Stormline pripravená na tie najmokrejšie podmienky. 

 

     O autorke

Katarína Balcarová

Katka je mamička dvoch malých detí. Po nástupe na rodičovskú dovolenku vymenila skalnú a vysokohorskú vášeň za vášeň bežeckú a úplne prepadla ultramaratónskym vzdialenostiam. Okrem toho je inštruktorkou lezenia a rada sa s každým podelí o svoje lezecké, turistické, bežecké aj outdoorovo-rodičovské skúsenosti.

 

Charakteristika

Názov: Stormline Stretch Rain Shell
Výrobca: Black Diamond
Určenie: Dámske, Pánske
Hmotnosť: 270 g
Materiál: 100% Nylon
Vodeodolnosť: 10 000 mm H2O
Počet vreciek: 2
Predĺžený zadný diel: Nie
Odvetrávanie v podpazuší: Áno
Snehový pás: Nie
Gramáž materiálu: 110 g/m2
Podľa aktivít: Mestské / turistické
Podľa typu: Membránové / páperové / hybridné a zateplené
Udržateľnosť: Udržateľná / eko výroba
Podľa typu: nepremokavé
Kapucňa: S kapucňou

 

  • vodeodolný priedušný a vetru vzdorný materiál
  • strečová tkanina zvyšujúca odolnosť a pohodlie
  • kliny v podpazuší pre väčšiu mobilitu
  • nastaviteľná kapucňa
  • kompatibilný s horolezeckou helmou
  • predný zips YKK s reverznou cievkou potiahnutý PU
  • možné zabaliť do vrecka s pútkom na karabínu
  • nastaviteľný lem a manžety na rukávoch
  • pravidelný/voľný strih
  • hmotnosť: 320 g

 

Priebeh testovania

Bundu Stormline Stretch Rain Shell som testovala v mesiaci máj, kedy sa teploty pohybovali od 13 do 18 °C. Bunda bola testovaná pri rôznych aktivitách (bicykel, lezenie, turistika, beh) a v rôznom počasí (najmä v daždi a vetre).

 

Vzhľad a farba bundy

Čo vás na bunde zaujme asi ako prvé, sú veľmi netypické, zaujímavé a výrazné odtiene. Budete neprehliadnuteľní. Vyberiete si ale aj z nevýrazných farieb. Čo je samozrejme skvelé, každý rád vyzerá dobre. Pokiaľ však bundu plánujete kupovať do náročnejších podmienok, oveľa viac vás bude zaujímať strih a funkčnosť bundy.

 

Strih bundy

Čo sa týka strihu vyzdvihnúť, musím hlavne kliny v podpazuší. Bunda vám vďaka nim umožní široký rozsah pohybu, ktorý oceníte najmä pri lezení. Bez problémov zdvihnete ruku, a aj keď pod bundou máte ešte mikinu, bunda neťahá ani sa nevyťahuje nahor.

Ďalšou vychytávkou je kapucňa, ktorá sa dá vďaka sťahovaniu vzadu prispôsobiť akejkoľvek helme – skúšala som cyklistickú aj lezeckú, obe sa bez problémov pod kapucňu zmestia. Veľkosť kapucne regulujete sťahovaním vzadu počas nosenia, takže si ju vždy prispôsobíte, ako práve potrebujete.

Rukávy majú sťahovanie na suchý zips. Môžete tak šírku regulovať podľa potreby. Obzvlášť sťahovanie potom oceníte pri jazde na bicykli, kliny v podpazuší totiž počas jazdy umožnia nabrať neutesnenými otvormi rukávov fakt veľmi veľké množstvo vzduchu, ktorý tam nechcete. Naopak pokiaľ idete a potrebujete čo najviac vetrať, potom je dobré nechať sťahovanie úplne povolené. Odvetrávanie vám umožní aj zipsy v podpazuší. Bunda sa dá takej sťahovať v spodnej časti.

Bunda Stormline Stretch Rain Shell má na každej strane jedno vrecko, do ktorého sa bez problémov as rezervou zmestí peňaženka aj väčší telefón. Bunda je opatrená YKK zipsami, ktoré vyzerajú dobre, zabraňujú prieniku vody a sú veľmi kvalitné. Zips sa nikde nezasekáva a podľa skúseností z iných produktov sú veľmi odolné proti opotrebovaniu.

 

Zbaliteľnosť

Bunda Stormline Stretch Rain Shell je v prvom rade do dažďa a vetra, dosť pravdepodobne teda bude tráviť viac času v batohu ako na tele. Aj preto je dôležitá nízka váha a skladnosť. Bundu zbalíte pohodlne do ľavého vrecka, ktoré je navyše opatrená pútkom, a tak si ju po zbalení môžete kamkoľvek pripnúť.

 

Funkčnosť

Medzi parametre výrobca udáva vodný stĺpec 10.000 mm a priedušnosť 10.000 g/m²/24 hod.. Parametre vám poskytnú skvelú ochranu pred vetrom. Bunda Stormline Stretch Rain Shell hravo zvládne aj silný a vytrvalý dážď, opatrní ale buďte pri túrach s ťažkým batohom, ťarcha batohu podľa parametrov dosť pravdepodobne nad vodeodolnosťou materiálu zvíťazí. Priedušnosť je dostatočná pre menej intenzívne aktivity, ako je turistika alebo vysokohorská turistika spojená s lezením, výlety na bicykli alebo aj prechádzky po meste. V zime bude určite skvelá aj na bežky, pri veľkých mrazoch možno aj na beh. Pri výstupe na Kráľický Snežník (17 ° C, silný vietor) s 20 kg na chrbte ma bunda podržala perfektne. Skvele dýchala a zároveň ma dokonale chránila pred vetrom.

Určite ale bundu neodporúčam na pohyb ako je beh alebo intenzívnejšie kolo či bežky. Vyskúšala som bundu pri vytrvalostnom behu, a aj so všetkými otvorenými vetracími otvormi som sa do niekoľkých málo minút kúpala vo vlastnej šťave (13 ° C, dážď).

 

Hodnotenie: 95%

+

  • dobrá odolnosť proti dažďu
  • výborná odolnosť proti vetru
  • dostatočná priedušnosť pre aktivity v nižšej intenzite
  • odvetrávanie v podpazuší
  • nastaviteľné rukávy
  • kapucňa kompatibilná s akoukoľvek helmou
  • YKK zipsy
  • pekný padnúci strih aj odtiene farieb
  • skvelo zbaliteľná
  • dostatočne veľké vrecká

-

  • priedušnosť nedostatočná pre intenzívne aktivity

Záverečné zhrnutie

Bundu Stormline Stretch Rain Shell oceníte pri všetkých aktivitách prevádzkovaných v nižších aktivitách za dažďa a vetra a ako bonus v nej budete dobre vyzerať.

 

Užitočné odkazy

Autor: Katarína Balcarová

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

171,00  (17.6 %) 140,90 

Porovnať

171,00  (40.99 %) 100,90 

Porovnať

245,00  (41.67 %) 142,90 

Porovnať

247,01  (40.12 %) od 147,90 

Porovnať

388,00  (13.94 %) 333,90 

Porovnať

394,00  (43.17 %) od 223,90 

Porovnať

416,00  (21.42 %) od 326,90 

Porovnať

Dámska softshellová bunda Kilpi Sonna

150,00  (52.07 %) 71,90 

Porovnať