Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Karimatka Husky Folly 2,5

Odľahčená a samonafukovacia karimatka Husky Folly 2,5 prešla naším testovaním. Aké je záverečné hodnotenie a aký je pomer ceny a výkonu si môžete prečítať nižšie. 

 

Obsah

Samonafukovacia karimatka Folly 2,5 z radu Economy značky Husky, ktorá je odľahčená a v zbalenom stave tak skladná, že sa zmestí do každého batohu. Pre pohodlný spánok v každom teréne. Karimatka Folly je vyrobená zo 68D Polyesteru Honey Comb s RipStop úpravou.

 

Profil testera

Irena Bártíková

Som profesionálna fotografka nadšená do poznávania nových miest, ľudí a kultúr. Svoje dni strávené v ateliéri a pri monitore prekladám cestovaním po Európe, čo mi dodáva pozitívnu energiu. Milujem Taliansko pre jej historické mestá i Alpy, žijem si svoj malý sen na cestách medzi Prahou a prírodou. Správne vybavenie je pre mňa tak úplným základom. Či už sú to objektívy alebo pohorky – som verná svojim najobľúbenejším značkám, ale rada dávam šancu aj novým kúskom, ktoré si napríklad moje srdce ešte len získajú.

 

 

Charakteristika

 

Názov:

 

Folly 2,5

Produktový rad:

Folly

Výrobca:

Husky

Určenie:

Pánske / Dámske

Typ karimatky:

turistická / ultraľahká
Hmotnosť: 800 g
Materiál: 68D Polyester
Tepelný odpor (R-value): 3,4
Zbalený rozmer: 28 x 20 cm
Dĺžka: 180 cm
Šírka: 51 cm
Hrúbka: 2,5 cm
Opravná sada: Áno

 

  • ľahko zbaliteľná
  • samonafukovacia
  • odľahčená
  • poskytuje izolačnú vrstvu 2,5 cm a pohodlný spánok
  • prepravný obal
  • RipStop úprava

 

Predstavenie karimatky

Husky Folly 2,5 je najľahšia a najtenšia samonafukovacia karimatka od značky HUSKY. Tiež je ale jedna z najlacnejších. Pokiaľ by ste radi novú karimatku, ale nechcete za ňu zaplatiť majetok, potom je Folly určite skvelou voľbou. Karimatka je odľahčená - teda má v zbalenom stave len 800 g a navyše je veľmi skladná (28 x 20 cm). Oproti klasickej penovke je 2,5 cm vzduchu určite poznať a určite sa vám odvďačí kvalitnejším spánkom.

 

Veľkosť karimatky

Veľkostne by som karimatku zaradila skôr do menších – teda, ak máte dva metre, siahnite radšej po predĺžených verziách. Karimatka Husky Folly 2,5180 cm na dĺžku a 51 cm na šírku. Je tak ideálna pre všetkých menších, ktorí sa v spacáku nepotrebujú veľmi rozvaľovať. Alebo aj pre tých, ktorí sa potrebujú zbaliť do čo najmenšieho batohu alebo sa vojsť v troch do stanu.

Česká spoločnosť Husky CZ s.r.o. bola založená v roku 1997 s cieľom vyrábať a dodávať na trh kempingové vybavenie, turistické batohy a športové oblečenie. V posledných rokoch sa firma Husky vrhla aj do výroby kempingového nábytku, ktorý je medzi zákazníkmi veľmi obľúbený a žiadaný.

 

Odolnosť a materiál

Aj keď je Husky Folly 2,5 z radu ekonóm, nechýba jej RipStop úprava povrchu. Samonafukovacie karimatky majú najlepšie izolačné vlastnosti a zaisťujú veľmi vysoký komfort. Pena vnútri musí mať extrémne otvorené póry (molitan, rubex) a je zalaminovaná do nepriepustnej tkaniny, ktorá penový materiál chráni. Pokiaľ by ste sa ale o svoju samonafukovaciu karimatku stále báli, môžete k nej kúpiť aj plachtu DuPont Tyvek Single (110 g), ktorá má vysokú odolnosť proti pretrhnutiu a chráni tak karimatku na akomkoľvek povrchu.

 

Karimatka na každú príležitosť?

Čo človek, to miesto, výlet aj skúsenosť. Karimatka Husky Folly 2,5 je naozaj univerzálnym parťákom na výlety, na bicykel, pod stan alebo pod širák. Preferovala by som ju najmä na výlety v teplejších mesiacoch, ale pokiaľ sa cítite otužilí, určite môžete okúsiť aj zimné dobrodružstvo. Jej tepelný odpor sa udáva na 3,4, čo je v porovnaní s klasickými penovkami značné zlepšenie. (Penová karimatka Thermarest má napr. tepelný koeficient 2).

Karimatka v zloženom stave je balíčkom, ktorý je naozaj malý, ľahký a ľahko sa vám zmestí kamkoľvek. Pokiaľ vám teda záleží aj na priestore, nafukovacia alebo samonafukovacia karimatka by nemala chýbať vo vašom repertoári! Dajte zbohom širokým roliam, kvôli ktorým sa nezmestíte do uličky.

 

 


Ako si vybrať karimatku? Základný prehľad.

Fandíte prírode a radi v nej spíte? A máte na čom? Veľký radca na výber vhodnej karimatky je tu!

>>> ČÍTAŤ ĎALEJ <<<

 

Pomer cena - výkon

Tu som naozaj pozastavila dych. Časy, kedy boli samonafukovacie karimatky drahé a len pre skúsených športovcov, sa dnes stávajú minulosťou. Nemusíte minúť stovky eur za to, aby ste mali kvalitnú a dobre izolujúcu karimatku na tri alebo dokonca všetky štyri sezóny. V ponuke nájdete množstvo skvele dostupných kúskov a Husky Folly 2,5 je práve jedna z nich. Cenou rozhodne nikoho neurazí a svojimi vlastnosťami len prekvapí.

S pomerom cena a výkon by karimatka mohla byť skvelá aj pre deti, ktoré s vami vyrážajú na výlet a vy hľadáte ekonomický variant na spanie.

A, samozrejme, si ju môžete vybrať ako inak ako v dvoch klasických Husky farbách! Svetlo a tmavo zelené. Tak ktorá z nich bude tá vaša?

 

Hodnotenie: 95 %

+

  • RipStop štruktúra
  • zbalený rozmer
  • pomer cena - výkon
  • veľmi dobré izolačné vlastnosti
  • nízka váha (800 g)
  • Možné celoročné využitie

-

  • veľkosť karimatky



 

Záverečné zhrnutie

Karimatka Folly 2,5 značky Husky ma milo prekvapila svojimi vlastnosťami. Pomer cena a výkon je proste skvelý! Karimatka ponúka komfortný spánok, dobrú izoláciu aj nízku váhu. Aj napriek tomu, že je karimatka z radu Econom, nechýba úprava povrchu RipStop. Ako jediné negatívum, avšak veľmi individuálne, môžem spomenúť iba veľkosť karimatky. Veľkosť by mohla obmedzovať tých, ktorí sú vyšší ako 180 cm alebo aj tých, ktorí v noci potrebujú viac priestoru. Veľkosť ale môžu oceniť osoby, ktoré sa potrebujú zbaliť do čo najmenšieho batohu alebo sa vojsť do stanu v troch.

 

Užitočné odkazy

Autor: Irena Bártíková

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

Samonafukovacia karimatka Husky Folly 2,5 2023

61,00  (32.95 %) 40,90 

Porovnať

Samonafukovacia karimatka Husky Frosty 2,5 2023

59,00  (15.42 %) 49,90 

Porovnať

102,00  (41.27 %) 59,90 

Porovnať

Samonafukovacia karimatka Zulu Airo 3,8

73,00  (45.34 %) 39,90 

Porovnať

Samonafukovacia karimatka Zulu Nap 3

37,00  (46.22 %) 19,90 

Porovnať

169,00  (42.07 %) 97,90 

Porovnať

Samonafukovacia karimatka Zulu Airo 3,8 Long

78,00  (38.59 %) 47,90 

Porovnať