Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Test: Husky Outdoor Ladies Majesty -10 °C

Dámy, zbystrite pozornosť. Husky Ladies Outdoor Majesty je spacák, ktorý si zamilujete. Zatepľovací vak na nohy, možnosť rozšírenia vďaka vonkajšiemu zipsu, vonkajšie vrecko či zatepľovací golier. To všetko sú vychytávky a prvky, ktoré nejedna z vás ocení. 

       

Obsah

Táto recenzia vychádza ako z mojej osobnej skúsenosti, tak zo skúsenosti manželky, ktorá ho taktiež testovala.

 

Charakteristika

 

Názov:

 

Outdoor Ladies Majesty -10 °C

Výrobca: 

Husky

Určenie: Dámske
Hmotnosť: 1,55 kg
Vnútorný materiál: Nylón
Vonkajší materiál: Polyester Ripstop
Izolačná náplň: Hollowfibre
Zbalený rozmer: 35 x 20 cm

Komfortná teplota:

4 °C
Limitná teplota: 0 °C
Extrémna teplota: -10 °C
Strih: Múmia
Typ izolačnej náplne: Duté vlákno
Vnútorný materiál: Soft nylon
Možnosť spojenia: Áno
Výška postavy do: 175 cm
Dĺžka spacáku: 200 cm

 

  • plnený štvorkanálikovým dutým vláknom
  • odolný vonkajší materiál
  • systém ľavého a pravého zipsu
  • možnosť rozšírenia
  • pozdĺžne zapínanie
  • zatepľovací golier
  • kompresný obal
  • vonkajšie vrecko na drobnosti 
  • vak na nohy

 

Váha a veľkosť

Váha spacáku Husky Outdoor Ladies Majesty je presne 1,55 kg. Nie je to práve málo, na druhej strane na duté vlákno s komfortom 4 ° C je to dobré. V porovnaní s modelom Hannah Sherpa 300 MT-P, ktorý som tiež testoval, je tento čo sa týka objemu v zloženom stave polovičný. Sčasti preto, že je určený pre dámy, sčasti preto, že izolačnou náplňou nie je mikrovlákno, ale duté vlákno. Je teda menší, ľahší, ale logicky tiež menej teplotne izolujúci. Ak ho zložíte fakt šikovne, v pohode ho dáte aj do stredného či menšieho trekového batohu.

Niektoré recenzie uvádzajú, že je príliš široký. Záleží, na čo ste zvyknutí. Pokiaľ máte radi pohodlie na úkor úniku tepla, budete spokojní. Pokiaľ ste menšieho vzrastu a máte radi spanie tzv. natesno, bude pre vás naozaj príliš široký.

 

 

Mirek Píštěk

Volám sa Mirek Píštěk, mám 28 rokov a viac ako 6 rokov sa venujem behaniu. Zameriavam sa najmä na trailové behy. S tým súvisí aj to, že milujem hory a pohyb v nich. Outdoor, prespávanie pod širákom, znalosti prežitia v prírode a učenie sa sebestačnosti. Neoddeliteľnou súčasťou pri športovej aktivite i outdoore je kvalitné vybavenie. Vďaka firme 4camping mám možnosť práve také výrobky, oblečenie a rôzne príslušenstvo testovať.

 

Materiál, komfort počas noci a teploty

Už spomínané duté vlákno ponúka komfortnú teplotu 4 °C, limit okolo 0 °C a extrémnu teplotu -10 °C. Opäť by som sa držal subjektívneho pocitu ako tabuľkového hodnotenia. V noci, keď bolo okolo 6 ° C, v ňom nebolo chladno. Naopak, bolo treba si ho rozopnúť.

Čo sa týka materiálu, tak vonkajšia vrstva pri manipulácii a pohybe počas noci môže pôsobiť rušivejšie, šuští. Je to síce detail, ale preferencie každého sú iné. Spanie počas teplotných podmienok okolo 4 až 6 ° C zvládnete ako v spodkoch, tak aj nahí.

 

Česká spoločnosť Husky CZ s.r.o. bola založená v roku 1997 s cieľom vyrábať a dodávať na trh kempingové vybavenie, turistické batohy a športové oblečenie. V posledných rokoch sa firma Husky vrhla aj na výrobu kempingového nábytku, ktorý je medzi zákazníkmi veľmi obľúbený a žiadaný.

 

Prednosti a vychytávky spacáku

Tých má Husky Outdoor Ladies Majesty naozaj veľa. Prvý je napríklad obojstranný jazdec zipsu. Môže sa to zdať ako maličkosť, ale keď si v noci potrebujete dotiahnuť spacák alebo naopak rozopnúť, v polorozospatom stave nechcete svietiť čelovkou a hľadať zips. Navyše samotná manipulácia je jednoduchšia a rozopínanie jednoduchšie. Pokiaľ by ste z akéhokoľvek dôvodu chceli spacák rozšíriť, máte tú možnosť, na vonkajšej strane nad hlavným zipsom je zips, vďaka ktorému to docielite.

Vo vnútri v spacáku je pri chodidlách vak na nohy. Je odnímateľný, takže pokiaľ vám bude teplo, a to vám pri 6 ° C bude (nám bolo), jednoducho ho dáte preč. Aj keby ste ho nevyužili priamo na chodidlá, máte tak ďalšiu vrstvu tepelnej izolácie.

Ďalším pozitívom je zatepľovací golier, ktorý je z boku vybavený suchým zipsom. Opäť tak zvyšujete termoizolačné schopnosti spacáku.

 

Komu je určený?

Určite bude vhodný pre všetky ženy, ktoré si zakladajú na pohodlnom a teplom spaní. Praktické drobnosti, ako je golier či prídavný vak na chodidlá, komfort ľahko ženú dopredu.

Do vysokohorského terénu by som Husky Outdoor Ladies Majesty vzal iba v prípade, že nehlási pocitovú teplotu pod bodom mrazu. Je zaradený medzi trojsezónne spacáky, od jari do jesene má univerzálne využitie. V prípade spania na snehu alebo počas tuhších zím by som volil iný variant, buď nejaký páperový alebo materiálovo obsiahlejší a lepšie izolujúci (podobne ako je to pri syntetickom Sherpy 300 MT-P).

 

Video - Predstavenie spacáku Husky Outdoor Ladies Majesty -10 °C

 

Hodnotenie 93 %

+

  • obojstranný zips
  • vonkajšie vrecko na drobnosti
  • Odnímateľný vak na nohy
  • zatepľovací golier
  • v tejto kategórii zaujímavá cena

-

  • šírka spacáku a veľkosť všeobecne, je potrebné vyskúšať
  • pri pohybe pocitovo viac šuští
  • síce trojsezónny, ale volil by som miernejšiu časť jari a jesene

 

Záver

Husky Outdoor Ladies Majesty -10 ° C je príjemný, relatívne ľahký a kompaktný spacák, určený pre ženy. Ale nielen pre ne, ak ste muž menšieho vzrastu, nevadí vám nálepka "Ladies", vyspíte sa pohodlne tak či tak. Asi najväčšou prednosťou tohto modelu je komfortná teplota za prijateľnú cenu, množstvo vychytávok a dobrá skladnosť. Vnútorný vak na chodidlá zvyšuje jeho využiteľnosť a tepelný komfort. Problematická môže byť veľkosť. Ak ste menšieho vzrastu a potrebujete spacák, ktorý vás bude obopínať zo všetkých strán, budete sklamaní. Keď naopak preferujete väčšiu mieru voľnosti, budete spokojní.

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Mirek Píštěk

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

93,00  (22.69 %) 71,90 

Porovnať

126,00  (16.75 %) od 104,90 

Porovnať

188,00  (13.35 %) 162,90 

Porovnať

126,00  (17.54 %) od 103,90 

Porovnať

58,00  (39.83 %) 34,90 

Porovnať

90,00  (46.78 %) 47,90 

Porovnať

90,00  (46.78 %) 47,90 

Porovnať