Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Test: Dámske topánky Kari Traa Driv Sneakers

S dámskymi teniskami Kari Traa Driv Sneakers nešliapnete vedľa. Nadčasový a originálny dizajn nie je ale jediná prednosť týchto topánok. Viac v nasledujúcej recenzii. 

 

Obsah

Topánky Kari Traa Driv Sneakers sú voľnočasové a mestské topánky, ktoré sú vhodné ako na módne, tak aj na športovejšie využitie.

 

Charakteristika

 

Názov:

 

Driv Sneakers

Výrobca: Kari Traa
Typ výrobku: Mestské/ voľnočasové topánky
Určenie: Dámske
Medzipodrážka: EVA pena

Povrch:

Sieťovina

 

  • pohodlná obuv na denné nosenie
  • kompresná medzipodošva z EVA peny
  • gumová protišmyková podrážka
  • zvršok zo štvorcestnej strečovej lycry
  • asymetrické elastické pásky pre ľahké zapnutie

 

Strih

Topánky Kari Traa Driv Sneakers majú členkový strih s miernym znížením postranných okrajov, čo zvyšuje ich priedušnosť a uľahčuje obúvanie. Jednoduchšie obúvanie je umožnené aj neprítomnosťou jazyka a šnúrok.

Topánky sú tvorené niekoľkými materiálmi, a to špičkou a predným okopom z gumového materiálu, medzipodošvou z EVA peny a zvršok je z pružnej 4cestnej lycry. Táto kombinácia zaisťuje, že pri chôdzi sa v týchto topánkach cítite určite a zároveň pohodlne, čo je pre túto značku charakteristické.

Pohodlie zaisťuje medzipodošva, ktorá nezaťažuje nohu pri dlhšej chôdzi a naopak nohám odľahčuje. Stabilitu topánok zase zaručí vysoko kvalitná trakčná podrážka a pevná zadná časť za Achillovou šľachou.

V neposlednom rade, ako všetky produkty Kari Traa, sú tenisky Driv Sneakers premyslené do detailu - nechýba oko na jazyku (vpredu aj vzadu) pre ľahšie obúvanie/vyzúvanie a musím spomenúť aj podarené farebné kombinácie vrátane decentného loga značky.

 

 

Adéla Juříková

Volám sa Adéla Juříková a som študentkou na FLD ČZU v Prahe a som tiež veľmi akčnou a vášnivou športovkyňou všetkých rekreačných športov. Rada leziem po skalách, leziem po horách, behám a som srdciar do českej krajiny. Nebojím sa výziev a razím v praxi vetu: "Nie je zlé počasie, ale zlé vybavenie". :)

 

Prvé dojmy

Spomenula by som predovšetkým, že pri prvom obúvaní ma prekvapila ich ľahkosť – každá z topánok váži necelých 200 gramov! Tým u mňa Kari Traa Driv Sneakers hneď stúpli na cene.

Ďalej musím vyzdvihnúť oko na jazyku, ktoré vám veľmi uľahčí obúvanie, je tak veľmi rýchle, a to aj vďaka absencii šnurovania. Klasické šnúrky nahrádzajú elastické pásky, vďaka ktorým sa topánka lepšie prispôsobí nohe. Tieto topánky majú ale aj mierne zvýšenú pätu, čo je v kombinácii s medzipodošvou veľmi pohodlné a aj pri celodennom nosení som nemala unavené nohy. To som, samozrejme, veľmi ocenila.

A nesmiem zabudnúť ani na podarený dizajn topánok, ktorý skvele doplní akúkoľvek módnu kreáciu.

 


Kari Traa nie je len šampiónkou v lyžiarskych freestyle disciplínach s troma medailami z olympiád, ale aj tvorkyňou úspešnej športovej značky. Príbeh Kari začína v meste Voss, malom meste rozkladajúcom sa medzi nórskymi fjordmi a horami, kde sa narodila a vyrastala. Jej nórske dedičstvo dalo Kari nielen talent na šport, ale aj cit pre dizajn a vášeň pre tvorivosť. Dokonca aj počas vrcholov svojej kariéry v lyžovaní si Kari našla čas na rozvíjanie svojej kreativity. Medzi tréningom a pretekmi Kari začala pliesť čiapky pre priateľov a prispôsobovala si vlastnú lyžiarsku výbavu svojmu vkusu. Návrhy sa stali tak populárnymi medzi priateľmi a kolegami lyžiarmi z celého sveta, že sa zrodila značka Kari Traa.

Spoločnosť na predaj športového tovaru založila v roku 2002. Odvtedy získala mnoho ocenení za unikátny dizajn svojej kolekcie.

 

Priebeh testovania

Topánky som testovala počas celej jesene v Prahe (pri prechádzkach v mestských uličkách a predovšetkým pri behu a v posilňovni), a tak som ich teda preverila dôkladne. Všetky moje aktivity zvládli bez problémov a sú vhodné aj pre mierne náročný terén. Gumová podrážka v ľahkom teréne zabraňuje pošmyknutiu a zároveň medzipodošva s penou EVA umožňuje plne pohodlné používanie, aj celý deň. To robí z Kari Traa Driv Sneakers ideálneho spoločníka na každodenné nosenie.

 

Hodnotenie: 95 %

+

  • pevné, ale pohodlné aj pri celodennom nosení
  • priedušné aj pri náročnejšej aktivite
  • oká na jazyku – lepší úchyt a vyzúvanie / obúvanie topánok
  • špička s okopom, ktorá sa len tak nezničí
  • prepracované detaily – logo, farba

-

  • ľahko sa zašpinia (ale vhodnými prípravkami to ide zase jednoducho odstrániť)

 

Záverečné zhrnutie

Dámske topánky Kari Traa Driv Sneakers sú typickou mestskou obuvou avšak s nevšedným štýlom. Ten podčiarkuje podarená farebná kombinácia (modrá/sivá/biela), stabilná podrážka, alebo tiež elastické pásky na miesto šnúrok, ktoré zaisťujú pevné viazanie a pohodlnejšie obúvanie. Mohla by som povedať, že tieto topánky sú takmer synonymom pohodlia. A to nielen vďaka pružnej látke, z ktorej je tvorený zvršok topánky, ale najmä vďaka stielke a medzipodošve so zvýšenou pätou, ktorá tlmí jednotlivé nárazy pri chôdzi. Preto v týchto topánkach môžete chodiť celý deň bez pocitu unavených nôh, čo je možno aj tým, že sú enormne ľahké.

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Adéla Juříková

Zdroje: archív autora

TEST: Lezečky La Sportiva Tarantula

Testovňa

Testerka Tereza vyskúšala lezečky značky La Sportiva. Komu sa hodia? Ako sa v nich lezie? A aké vychytávky topánka má?

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovňa

Marcel Fronko cestoval do ďalekej Patagónie a na testovanie dostal čelovku značky Ledlenser. Ako obstála pri testovaní v divokej prírode?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

Vyberáme pre vás

120,00  (40.08 %) 71,90 

Porovnať

124,00  (40.4 %) 73,90 

Porovnať

140,00  (40.07 %) 83,90 

Porovnať

112,00  (40.27 %) 66,90 

Porovnať

Dámske topánky Alpine Pro Koleme

60,00  (51.83 %) 28,90 

Porovnať

125,00  (16.88 %) 103,90 

Porovnať

66,00  (39.55 %) 39,90 

Porovnať

Dámske topánky Loap Nosca

44,00  (54.77 %) 19,90 

Porovnať