Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Dámske tenisky Kari Traa Byks

Pohodlné dámske topánky Kari Traa Byks sú vyrobené z priedušnej mäkkej textílie. Pre ešte vyššie pohodlie majú na päte neoprénový lem. Prečítajte si, ako dopadli v našom testovaní. 

 

Obsah

Dámske tenisky Kari Traa Byks sú pohodlné topánky na denné nosenie. Priedušná vrchná textília je doplnená neoprénovým lemom okolo päty. Noha tak v topánke perfektne sedí a chôdza je veľmi pohodlná. Pružná medzipodrážka z EVA peny tlmí nárazy. Gumová podošva sa nešmýka a len tak sa neošúpe. 

 

Profil testera

Irena Bártíková

Som profesionálna fotografka nadšená do poznávania nových miest, ľudí a kultúr. Svoje dni strávené v ateliéri a pri monitore prekladám cestovaním po Európe, čo mi dodáva pozitívnu energiu. Milujem Taliansko pre jej historické mestá i Alpy, žijem si svoj malý sen na cestách medzi Prahou a prírodou. Správne vybavenie je pre mňa tak úplným základom. Či už sú to objektívy alebo pohorky – som verná svojim najobľúbenejším značkám, ktoré so mnou vždy došli až na vrchol. Rada ale dávam šancu aj novým kúskom, ktoré si napríklad moje srdce ešte len získajú.

 

Charakteristika

 

Názov:

 

Byks

Výrobca:

Kari Traa

Určenie:

Dámske

Medzipodrážka: EVA pena
Vrchná časť: Textil / Neoprén

 

  • pohodlná obuv na denné nosenie
  • kompresná medzipodošva z EVA peny
  • gumová protišmyková podrážka
  • zvršok z mäkkej a priedušnej textílie
  •  

 

Prvý dojem a obutie

Dámske tenisky Kari Traa Byks sú na prvý pohľad aj obutie príjemným prekvapením. Na nohe aj v batohu budú ľahké ako pierko. Na rozdiel od mnohých outdoorových topánok s týmto štýlom hravo zapadnete aj v kancelárii alebo v škole. Strih aj vzhľad topánok je ladený do najmenšieho detailu, a navyše spĺňa všetky funkčné prvky.

 

Podošva a vrchná časť

Vysoká podošva z peny je na došľap veľmi mäkká a príjemná pri výlete po kopcoch či dobiehaní električky. Zaujímavým prvkom je tiež neoprénový prúžok na päte, ktorý eliminuje prach a kamienky, ktoré by sa vám do topánok dostali pri prechádzaní po prašnom teréne. Keďže je však podrážka takmer hladká (podľa výrobcu protišmyková), volila by som pre istotu rovnejšie a suché terény, kde nehrozí, že by vám topánky bez hrubšej vzorky skĺzli. Priedušnosť vrchnej vrstvy tenisiek Kari Traa Byks je ľahko vyššia, teda sa topánky budú skvele hodiť na akýkoľvek pohyb.

 

Pružný lem okolo členka

Výhodou, ktorú určite už mnohí z nás poznajú, je pružný lem okolo členka. Pružné lemy držia topánky Kari Traa Byks na mieste a umožňujú rýchle obúvanie bez nutnosti rozväzovania šnúrok. Táto vychytávka je jedným z dôvodov, prečo bude ranné rozhodovanie pri skrinke s topánkami rýchlou voľbou práve pre tieto krásky.

 

Možný nedostatok

Jediným nedostatkom, ktorý by som topánkam Kari Traa Byks vytkla, je šírka špičky a priestoru pre prsty (tzv. toe-box). Ak ste zvyknutí na topánky so širšou špičkou, alebo máte jednoducho nohu trochu širšiu ako dámsky štandard, predpokladajte, že si vaše vyčnievajúce prsty z neoprénovej textílie všimnete už po pár obutiach. Záleží teda len na vás, akú šírku špičky pri svojich topánkach preferujete. Tento nedostatok je rozhodne individuálny.

 

Hodnotenie: 95 %

+

  • priedušný materiálu
  • ľahké ako pierko
  • ploché šnúrky
  • perfektný dizajnový vzhľad
  • mäkká podošva z EVA peny

-

  • lem okolo členka z pomerne hrubého materiálu
  • veľmi úzky 'toebox' (priestor pre prsty v špičke topánky)



 

Záverečné zhrnutie

Dámske tenisky Kari Traa Byks sú určite tými, ktoré si obľúbite pri prvom výlete. Na prvý pohľad majú kvalitné a neopozerané materiály. Vzhľadovo krásne a kvalitné spracovanie sa kombinuje so skvelou funkčnosťou tenisiek, ktoré vás prenesú celou letnou sezónou. Značka má u mňa určite plusové body za jednoduché poňatie dennej obuvi a skvelé obohatenie o prvky outdoorových topánok.

 

Užitočné odkazy

Autor: Irena Bártíková

Zdroje: archív autora

TEST: Lezečky La Sportiva Tarantula

Testovňa

Testerka Tereza vyskúšala lezečky značky La Sportiva. Komu sa hodia? Ako sa v nich lezie? A aké vychytávky topánka má?

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovňa

Marcel Fronko cestoval do ďalekej Patagónie a na testovanie dostal čelovku značky Ledlenser. Ako obstála pri testovaní v divokej prírode?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

Vyberáme pre vás

112,00  (40.27 %) 66,90 

Porovnať

124,00  (40.4 %) 73,90 

Porovnať

140,00  (40.07 %) 83,90 

Porovnať

125,00  (16.88 %) 103,90 

Porovnať

66,00  (39.55 %) 39,90 

Porovnať

Dámske topánky Alpine Pro Koleme

60,00  (51.83 %) 28,90 

Porovnať

120,00  (40.08 %) 71,90 

Porovnať

Dámske topánky Loap Nosca

44,00  (54.77 %) 19,90 

Porovnať