Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Dámske nohavice High Point Gale 3.0

Dámske outdoorové nohavice High Point Gale 3,0 Lady Pants sa hodia na širokú škálu aktivít. Pružné a priedušné materiály neobmedzujú v pohybe a sú pohodlné. Prečítajte si, ako dopadlo ich testovanie.

 

Obsah

Nohavice Gale 3.0 Lady Pants boli ušité z extra ľahkých materiálov tak, aby sa maximálne využili ich vlastnosti. Hornú časť nohavíc tvorí štvorcestne elastický dvojito tkaný softshell AirVent Shell, ktorý sa dokonale prispôsobí pohybu. Píšťaly a zadné časti stehien boli ušité z rýchloschnúceho dvojcestne elastického materiálu AirVent, ktorý je veľmi ľahký a vetruodolný. Priedušná a elastická Lycra bola použitá pre lýtkovú časť, časť pod opaskom a na krokový klin. Materiál prešiel vodeodpudivou ekologickou úpravou ECO DWR bez použitia PFC (fluorocarbonov).

 

Recenziu spracoval testerský tím časopisu Svet outdooru, ktorý od roku 1997 strávil 14 000 hodín preverovaním vyše 1000 výrobkov na stovkách výprav do celého sveta. Každej recenzii sa venuje niekoľko ľudí, vrátane horských vodcov a špičkových športovcov, a výsledok sa nedá kúpiť. Ďalšie recenzie nájdete na www.SvetOutdooru.cz/vybaveni.

 

Profil testera

Radka Svobodová

Tancuje od šiestich rokov a od dvadsiatich lezie hore i dole. Rada cestuje a spoznáva svet. Od roku 2012 je inštruktorka zumby a od roku 2015 správca lezeckej steny, rok predtým úspešne zložila zdravotnícke skúšky. Píše články z akcií a výletov pre TJ Alpin Trebišov.

 

 

Charakteristika

 

Názov:

 

Gale 3.0 Lady Pants

Výrobca:

High Point

Určenie:

Dámske

Hmotnosť: 250 g
Materiál oblečenia: Elastan / Lycra / Nylon / Softshell
Počet vreciek: 1
Celorozopínacie nohavice: Nie
Odvetrávanie: Nie
Odopínacie nohavice: Nie
Podľa aktivít: mestské / turistické / bežecké / lezecké / skialpové
Podľa typu: softshellové

 

  • kombinácia materiálov AirVent, AirVent Shell a lycry
  • praktické vrecko na zips
  • pružný pás s nastaviteľnou šnúrkou s brzdičkou
  • ekologická povrchová vodeodpudivá úprava materiálu
  • vyrobené v Českej republike
  • materiál: AirVent (92% Nylon, 8% Elastan), AirVent Shell (90% Nylon, 10% PU stretch), lycra (80% PAD, 20% lycra)

Predstavenie nohavíc

Nohavice High Point Gale 3.0 Lady Pants sú nielen univerzálne, ale aj priedušné, odolné vetru a ponúkajú voľnosť pohybu. V dnešnom teste sa dozviete, ako nohavice fungujú a sedia.

 

Určenie

Medzi výhody nohavíc Gale 3.0 Lady Pants patrí určite ich univerzálne využitie. Použiť ich môžete konkrétne napríklad na turistiku, lezenie, via ferraty, beh, skialpinizmus aj bežky. Nohavice nemajú žiadnu podšívku, a preto sú určené skôr na letné a jarné mesiace. Nohavice je ale možné využiť aj pri zimných aktivitách.

 

Materiál a strih

Nohavice Gale 3.0 Lady Pants sú šité z troch materiálov - v hornej časti je použitý štvorcestne elastický softshell, ktorý zaručuje voľnosť pohybu, dobrú priedušnosť aj vetruodolnosť. V oblasti píšťal a zadnej časti stehien je použitý tenký a ľahký materiál Lýtková časť, oblasť pod opaskom a krokový klin je šitý z extrémne priedušnej a elastickej lycry. K tomu všetkému nohavice strihovo sedia naozaj skvele a neobmedzujú pri pohybe.

 

Elastický pás

Pás je elastický a uľahčuje tak obliekanie. Pri nosení ho je možné stiahnuť šnúrkou a zafixovať brzdičkou. Šnúrku si každý nastaví podľa svojej veľkosti.

 

Vrecká

V hornej strane napravo sa nachádza malé vrecko na zips, kam je možné schovať drobnosti ako je mobilný telefón, papierové vreckovky alebo kľúče. Nohavice Gale 3.0 Lady Pants viac vreciek nemajú.

Nohavice

Nohavice sú jednou z predností týchto nohavíc. Na prvý pohľad môžete usúdiť, že sú úzke, čo je skvelé pre beh, lezenie a via ferraty. Ak chcete nohavice pretiahnuť cez pohorky a vydať sa na turistické chodníky, môžete ich jednoducho rozopnúť a vďaka všitému klinu ich jednoducho rozšíri. Použiť ich potom môžete aj na skialpoch. Výhodou sú aj použité kvalitné YKK zipsy, ktoré sú mimochodom aj na vrecku.

Nohavice sú ukončené gélovým pásikom vo vnútri, ktorý zabraňuje ich vyhrňovaniu a drží ich na mieste. Pri zníženej viditeľnosti oceníte reflexné prvky, ktoré sa nachádzajú v oblasti holenia a zadnej časti stehien.

 

Ďalšie dôležitosti

Materiál AirVentShell je nemembránový a odolný vetru. Povrchová úprava ECO DWR (ekologická vodeodpudivá úprava) zaisťuje odolnosť voči vode a nohavice vydržia aj v slabšom daždi. Medzi veľkú výhodu nohavíc Gale 3.0 Lady Pants patrí nielen ich univerzálnosť, pohodlnosť, padnúci strih, ale aj hmotnosť materiálu. Nohavice Gale 3.0 Lady Pants veľkosti S vážia iba 250 g. Tieto nohavice Gale 3.0 Lady Pants šije firma High Point v Sušici na Šumave. Je tým zaručené nielen dokonalé spracovanie, ale aj prípadný bezproblémový servis. Tieto nohavice sa šijú v dvoch farebných kombináciách: v sivej a sivo-vínovej. A ešte jedna dobrá správa, k týmto nohaviciam Gale 3.0 Lady Pants si môžete zaobstarať aj bundu Atom Lady Hoody Jacket v rovnakom farebnom prevedení tiež zo softshellu v rovnakých farebných kombináciách. A to nielen v dámskom, ale aj v pánskom strihu. Test na bundu si môžete prečítať v odkaze nižšie.

 

 

TEST: Dámska bunda High Point Atom Lady Hoody Jacket

Dámska bunda Atom Lady Hoody Jacket značky High Point je ideálnym spoločníkom pre celý rad športov. Pokiaľ vás zaujíma, čím vyniká, čítajte ďalej.

>>> ČÍTAŤ ĎALEJ <<<

 

Hodnotenie: 99 %

+

  • elasticita
  • ľahký materiál
  • odolnosť voči vetru a vode
  • vysoká priedušnosť
  • voľnosť pohybu
  • pohodlný strih
  • kvalitné materiály
  • reflexné prvky
  • dizajn
  • česká výroba

-

  • nedostatok vreciek

 

Záverečné zhrnutie

Ako už bolo niekoľkokrát spomenuté, nohavice sú univerzálne a je možné ich využiť pre celý rad aktivít po celý rok. K tomu všetkému sú vďaka svojmu strihu a elastickému materiálu veľmi pohodlné. Pozitívne hodnotím možnosť rozšírenia nohavíc podľa toho, na akú aktivitu sa chystáte. Odolnosť voči vetru a vode určite oceníte tiež. Nohavice nemajú žiadnu zásadnú chybu, iba si myslím, že by niekomu mohlo chýbať aspoň jedno vrecko na viac. To je ale čisto individuálne.

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Radka Svobodová

Zdroje: svetoutdooru.cz

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

154,00  (24.74 %) 115,90 

Porovnať

156,00  (37.88 %) 96,90 

Porovnať

Dámske nohavice Zulu Rodna W

82,00  (51.34 %) 39,90 

Porovnať

Dámske nohavice Zulu Pilis W

57,00  (51.05 %) 27,90 

Porovnať

98,93  (44.51 %) 54,90 

Porovnať

52,00  (65.58 %) 17,90 

Porovnať

210,27  (40.12 %) 125,90 

Porovnať

Dámske nohavice E9 W-Hit2.1

96,00  (41.77 %) 55,90 

Porovnať