Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Lezecké nohavice Rafiki Femio

Nohavice na lezenie i prechádzky v prírode? Nohavice Femio od značky Rafiki sú parťákom na takmer každú outdoorovú aktivitu. Otestovala ich pre vás naša testerka Terka.

 

Obsah

 

Úvod

Zháňate dlhé nohavice na lezenie, s ktorými by ste zároveň zaujali aj bežne v meste? Poďme sa bližšie pozrieť na lezecké nohavice Rafiki Femio od českého výrobcu a možno to budú práve ony, ktoré hľadáte.

 

Charakteristika


Značka:
Rafiki
Určenie: Dámske
Hmotnosť: 230 g
Materiál: 94% polyamid, 6% elastan
Odopínacie nohavice: Nie
Počet vreciek: 3
Podľa aktivít: športové / turistické / lezecké

 

  • lezecké nohavice
  • odolný a rýchloschnúci materiál
  • pružná, elastická manžeta v páse a na okraji nohavíc
  • navrhnuté na lezenie všetkého druhu a kdekoľvek

 

Vlastnosti

Hoci Rafiki Femio na prvý pohľad nevyzerajú strečovo, opak je pravdou. Vďaka ich elastickosti sa nemusíte báť vyšvihnúť pokojne aj povraz – pri pohybe nijako neobmedzujú. Zároveň sú vyrobené z odolnejšieho materiálu a znesú aj zadretie o skalu. Každá kvapka vody je na nich vidieť, ale s ich priedušnosťou rýchlo uschnú a po mokrom fľaku čochvíľa nie je ani stopy.

Mojim obľúbeným prvkom na nohaviciach od Rafiki je pre nich typická vysoká elastická manžeta. Príjemne obopína pás a neťahá vám na bedrá, ani pri predklone. Pre väčšie stiahnutie nohavíc sú z vnútornej strany pridané šnúrky, osobne ich však nemám potrebu využívať, manžetou nohavice držia dobre. Zo zadnej strany nohavíc, ktoré sa v spodnej časti zužujú, sú taktiež pridané červené manžety.

 

Do dvoch predných a jedného zadného vrecka si schováte pár drobností. Predné vrecká sú vcelku hlboké, zmestí sa do nich mobil väčších rozmerov. Ak však hovoríme o lezeckých nohaviciach, nepohrdla by som drobnosťou v podobe pútka na kefu.

 

Využitie

Keďže je Rafiki lezecká značka, na čo iné, než na lezenie, by boli primárne navrhnuté. Sú skvelým pohodlným parťákom na stene a skalách. Nemyslite si však, že ich nikde inde nevyužijete. Vhodné sú na rôzne prechádzky, športové aktivity, vďaka ich civilnému vzhľadu si ich s radosťou obliekam aj do mesta.

 

Na akú postavu sa hodia?

Figurantka na fotografiách s plavými vlasmi je štíhla s veľmi úzkym pásom a vysokej postavy so 176 cm, má na sebe veľkosť 38. Pri drepe či pokrčení nôh dochádzalo k vyhrňovaniu nohavíc, ale nič zásadné to nebolo, v páse boli voľnejšie. Oveľa lepšie táto veľkosť sedela na mojej postave s výškou 168 cm, kedy k vyhrňovaniu nohavíc nedochádzalo a v páse sedeli tak akurát.

 

Testovanie

Rafiki Femio som otestovala v ich prirodzenom prostredí – na lezeckej stene a vonku na skale. Nijako ma v pohyboch neobmedzovali, boli príjemné na dotyk. Na skale zniesli sem tam nejaké menšie odrenie bez známok poškodenia a vád na vzhľade. Pár dní so mnou prežili aj v práci v lanovom parku. Využívam ich zároveň naprechádzky so psom, na kratšie výlety v prírode, aktivity športového rázu aj na bežné nosenie do mesta. Sú pre mňa teda univerzálnym kusom oblečenia, po ktorom je možné siahnuť do skrine na všemožné účely.

 

Hodnotenie: 100 %

+

  • Celkový vzhľad
  • Vysoká manžeta
  • Elastickosť

-

  • Nemám čo vytknúť

 

Záverečné zhrnutie

Nohaviciam z mojej strany nemám čo vytknúť. Spĺňajú všetky požiadavky, ktoré by som čakala od lezeckých nohavíc - elastickosť a neobmedzovanie v pohybe, pohodlnosť, manžety v páse a v spodnej časti nohavíc do gumy. Hoci majú navyše šnúrku na stiahnutie pása, v tomto prípade nie je potreba, manžeta pekne obopína boky a nohavice nepadajú. Iné modely majú navyše aj pútko na kefu, ktorú si ale môžete nechať napr. na vašom maglajz vrecúšku.

 

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Tereza Pavlíková

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

98,00  (26.63 %) od 71,90 

Porovnať

120,00  (10.08 %) od 107,90 

Porovnať

173,00  (34.74 %) 112,90 

Porovnať

94,43  (37.63 %) 58,90 

Porovnať

94,43  (19.62 %) od 75,90 

Porovnať

160,00  (18.19 %) 130,90 

Porovnať

154,00  (30.58 %) od 106,90 

Porovnať