Ako variť v prírode
Poradňa
Nechcete už na výletoch jesť len studené sendviče? Uvarte si teplé jedlo aj v prírode! Čo si vziať so sebou a na čo si dať pozor, to všetko nájdete v dnešnom článku.
Ražné cvrččie tyčinky sú skvelou a kvalitnou pochúťkou. Naviac ponúkajú nutričnú vyváženosť. Tyčinky sú dostupné v niekoľkých príchutiach a skvele sa hodia k vínu i pivu.
Spoločnosť Grig v roku 2017 založila partia mladých ľudí, ktorí sa zaoberajú riešením globálnej krízy v potravinárstve. Grig je česká firma, ktorá po niekoľkoročnom výskume uviedla na trh celosvetovo prvý doplnok stravy na báze hmyzej zložky. Hmyz je super potravina budúcnosti, ktorá má veľký význam pre ľudské zdravie, je ekologicky udržateľná a v podobe malých chipsov z cvrčkov je tiež veľmi chutná.
Ražné cvrččie tyčinky Grigs sú vhodnou alternatívou ku klasickým zemiakovým lupienkom. Prednosťou je vysoký obsah proteínu a nutričná vyváženosť. Tyčinky sú vyrábané bez éčok a umelých farbív. Praktické balenie umožňuje vziať si ich so sebou kamkoľvek.
Hmyz a kvalitné suroviny zaisťujú perfektné nutričné vlastnosti a preto sú tyčinky vhodné na konzumáciu aj po športe pre doplnenie proteínu.
Základom tyčiniek je cvrččia múka najvyššej akosti, ktorá je bohatá na minerálne látky a obsah tuku je veľmi nízky. Cvrččie tyčinky sú dostupné v niekoľkých príchutiach - ražnej, syrovej alebo chilli. Všetky príchute sa hodia k pivu aj vínu.
pšeničná múka, ražná múka (do 10%), cvrččí prášok (Acheta domesticus) 5%, raž v slade (raž, jačmeň, voda), repkový olej, kypriaci prášok, (edetas dofosfát), droždie, soľ, voda, rasca .
Ľudia alergickí na mäkkýše môžu byť citliví na cvrččí prášok. Obilniny, obsahuje lepok.
Na obale je kovová sponka.
Skladujte v suchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Po otvorení ihneď skonzumujte.
Energetické hodnoty | na 100 g |
kJ/KCal | 332 |
Tuky (g) | 12,8 |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 1,3 |
Sacharidy (g) | 44,2 |
z toho cukry (g) | 1,6 |
Bielkoviny (g) | 11 |
Soľ (g) | 1,9 |
Značka | Grig |
---|---|
Hmotnosť
|
100 g |
Záručná doba | 2 roky |