Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Martina: Lezenie nie je len koníčkom, ale celoživotnou vášňou

Ďalším z tímu 4camping, kto nenávratne podľahol láske k lezeniu, je naša Martina z ostravskej pobočky!

Martina z Ostravy

Maminka, športovkyňa, milovníčka prírody a dobrodružstva a tiež skúsená lezkyňa - to je naša Martina z ostravskej pobočky 4camping. Šport všeobecne patrí medzi jej koníčky už od mladosti, doteraz sa však prevažne venuje hlavne lezeniu. Je tiež členkou Českého horolezeckého zväzu... :-) Svoje voľné dni trávi najčastejšie okrem lezenia ešte zimnými výletmi na skialpy. Tak sa poďme o Martine dozvedieť trochu viac! 

Skúsenosť výhodou

Outdoor je jej veľmi blízky a rada sa s ľuďmi baví o športe. "Tiež oceňujem, že sa vracajú staré časy, kedy sa bežne jazdilo pod stan - vyvoláva to rôzne spomienky a teší ma, že mladí ľudia opäť nachádzajú cestu k prírode," hovorí Martina. U nás vo 4camping rozhodne nepatrí medzi nováčikov, ale ostrieľané stálice. Pracuje tu už niekoľko rokov, predtým bola vedúcou v iných outdoorových predajniach, takže zákazníci sú v dobrých rukách. Na ostravskej pobočke sa striedajú vo dvojiciach a ako hovorí: "Voľnosť pracovnej doby mi dáva možnosť venovať sa navyše synovi a rodine." 

Láska k horolezectvu

Ako sme už načali, najväčším Martininým koníčkom je horolezectvo. Rada sa vracia na hory do zahraničia, kde predtým trávila veľa času, jej kroky ale často smerujú aj do prímorských destinácií či na neznáme miesta s panenskou prírodou. "Na chodenie a lezenie najradšej vyberám lokality, kde nikto nie je a je tam pokoj. Vadia mi turistické miesta, pokoj je pre mňa totiž také odreagovanie od práce s ľuďmi, s ktorými prichádzam do kontaktu celý deň. Nenechajte sa ale oklamať - prácu s ľuďmi mám veľmi rada! Len mám proste lezenie spojené s okamihmi, kedy som len ja a príroda. Je to taký môj opačný pól."

Najobľúbenejšie miesta

Čo sa týka destinácií, ktoré by Martina chcela v blízkej budúcnosti navštíviť, je na prvom mieste Sardínia, kam sa veľmi teší. Jej srdcovkou v našom okolí sú potom Tatry a Adršpach. Najobľúbenejšie je relatívne blízke Slovensko ponúkajúce veľa možností a nádherných výhľadov, navyše miestne podmienky dokážu úplne uspokojiť Martinine športové potreby - v zime skiaply, v lete lezenie. 

Zastavte sa "pokecať" si o lezení

Lezenie začalo byť v posledných rokoch veľmi populárne, veľa ľudí pri ňom však dlho nevydrží. To ale nie je prípad Martiny - pre ňu táto aktivita nie je len koníčkom, ale celoživotnou vášňou, o čom svedčí aj spomínaný fakt, že je členkou Českého horolezeckého zväzu. Tak sa za Martinou na našej ostravskej pobočke zastavte, keď budete mať cestu okolo! Okrem osvedčených outdoorvých tipov či rád ohľadne nákupu sa jej môžete spýtať aj napríklad na lezenie alebo skialpy - rozhodne sa s vami o svoje skúsenosti a zážitky rada podelí. :-)

Užitočné odkazy

Romana: Už 25 rokov skúseností v športovom odvetví

Tím 4camping

Viac než štvrťstoročie skúseností s predajom športového vybavenia - to je naša Romana z pražskej pobočky na Sokolovské!

Radka: Nie tak úplne rodáčka z Jeseníkov

Tím 4camping

Rada sa túla hlavne po Jeseníkoch a bez svojho najlepšieho priateľa Flina neurobí ani krok. Zoznámte sa s Radkou z brnianskej predajne!

Čestmír: Pri lezení je ako ryba vo vode

Tím 4camping

Vedúci hradeckej predajne, Čestmír, je ostrieľaný lezec a o svoje lezecké skúsenosti z Česka i zahraničia sa s vami rozhodne rád podelí!

Vyberáme pre vás

19,00  (11.05 %) 16,90 

Porovnať

(8.07 %) 49,90 

Porovnať

135,00  (9.7 %) 121,90 

Porovnať

(1.36 %) 224,90 

Porovnať

Detská horolezecká helma Edelrid Kids Shield II

62,00  (9.84 %) 55,90 

Porovnať

24,90 

Porovnať

120,00  (10.08 %) od 107,90 

Porovnať

98,00  (26.63 %) od 71,90 

Porovnať