Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Spacáky Mountain Equipment Helium

V tomto článku nájdete všetky podrobnosti o výnimočnom spacáku Helium, ktorý si u nás môžete zakúpiť.

Základom je kvalitný spánok

Kvalitný spánok je jedna zo základných požiadaviek pre plnohodnotnú regeneráciu pri každom výstupe. Perový spacák HELIUM je vodeodolný, vetruodolný a priedušný. Zostanete v teple a komfortne sa vyspíte vďaka prepracovanej konštrukcii a najlepším materiálom. Navyše máte 10ročnú záruku.

HELIUM 20

Helium 20 je materiál, ktorý nájdete na vonkajšej strane spacáku. Ten je stlačiteľný, pevný a vetruodolný. Hustá tkanina z vysokopevnostných vlákien ponúka vysokú odolnosť voči vetru, strate tepla a roztrhnutiu.

  • ľahký (34 g/m2)
  • vysoká priedušnosť
  • odolnosť voči vetru

PRÍJEMNÝ NA DOTYK

Vnútorný materiál Supersoft 30 je vybraný pre svoju nízku váhu, vysokú priedušnosť, výnimočnú odolnosť a príjemný pocit na dotyk.

  • nízka váha (49 g/m2)
  • vysoká priedušnosť
  • trvanlivosť

Kačacie perie

V spacáku nájdete perie, ktoré je šetrne čistené vodou bez chemickej úpravy. Tým sú zničené roztoče aj prostredie pre ich život, čo ocenia alergici. Perie si zachová svoju dôležitú mastnotu aj loft, je dobre zbaliteľné, má vysokú izoláciu a nízku hmotnosť.

  • minimálna plnivosť 700+ cuin
  • pomer páperia 90:10
  • dlhá životnosť

Prečo sú spacáky Mountain Equipment ľahké a teplé?

Spacáky Mountain Equipment sú výnimočne prepracované. V každej komore je na gram presne vypočítané množstvo peria pre minimálnu hmotnosť a maximálne teplo. Tento inovatívny prístup „komora po komore“ vyvinul Matt Fuller, ktorý ako jediný má v outdoore doktorát z peria.

KONŠTRUKČNE VÝNIMOČNÉ TEPLO

Body-mapping, ktorý nájdete v spacákoch Mountain Equipment, zohľadňuje potreby každej časti tela zvlášť. Inak potrebujú zahriať nohy a inak hrudník. Preto Matt Fuller vypočítal aj presnú hustotu peria v každej komore, aby všetky časti tela dostali to, čo potrebujú.

NEUNIKNE ANI GRAM TEPLA

Vďaka alfa komorám vám zo spacáku neunikne ani „gram“ tepla. Alfa komory v tvare lichobežníkov a skosené komory minimalizujú stratu tepla cez švy a udržujú perie na svojom mieste, bez migrácie v komorách. Teplo, ktoré si vyhrejete, vám zostane v spacom vaku, vďaka eliminácii tepelných mostov vo švíkoch, cez ktoré uniká teplo a zbavením sa slepých miest odkiaľ uniká perie.

3D KAPUCŇA BEZ NUTNOSTI SŤAHOVANIA

Zaľahnúť do spacáku bez sťahovania 3D kapucne a zároveň mať hlavu v teple? Kapucňa je tvarovaná tak, aby automaticky chránila hlavu aj bez sťahovania. 5 komôr zabráni migrácii peria, chráni hlavu pred stratou tepla, a tým vám ponúkne pohodlný spánok. Ak potrebujete kapucňu stiahnuť, nie je problém. Podľa tvaru šnúrky presne viete, či sťahujete hornú časť kapucne (plochá šnúrka), alebo spodnú časť kapucne (guľatá šnúrka).

NOHY V TEPLE

Nohy treba mať izolované čo najlepšie, pretože bývajú zle prekrvené. Spacák kopíruje tvar chodidiel v spánku. Dno spacáku je skosené, je v tvare lichobežníka a oblasť špičiek je zvýšená ako žraločia plutva. Vďaka tomuto ergonomickému tvaru nestláčate chodidlami komory v oblasti nôh a nestrácajú sa tak izolačné vlastnosti, ktoré vaše nohy držia v teple. Dno spacáku, tvorené z najteplejších V-komôr, je natoľko komplikované, že sa vyrába zvlášť a následne sa prišije k spaciemu vaku.

  • lichobežníkový tvar dna spacáku
  • dno zo 4 komôr
  • najteplejšie V-komory
  • tvar žraločej plutvy pre lepší komfort a vyššie teplo
  • obvodové komory prekrývajú švy a miesta s najväčšou stratou tepla

Kruhové dno, ktoré nájdete na iných spacákoch, nekopíruje tvar chodidiel a stlačením komôr v oblasti prstov sa stráca izolácia, a preto je vám zima na nohy aj v teplom spacáku.

PERIE, KTORÉ ZABRAŇUJE PRIECHODU VLHKOSTI

Perie na dne spacáku a v kapucni má vyššiu hustotu. Kompresia komôr je eliminovaná, taktiež pri kontakte s mokrou stenou záhrabu alebo kondenzovanou vlhkosťou v stane, a vyššia hustota peria zabraňuje prieniku vlhkosti hlbšie do komory.

ZAŠPUNTOVANÁ IZOLÁCIA

Aby nedochádzalo k vytlačeniu teplého vzduchu zo spacieho vaku, je na vnútornej strane páperový 3D golier, ktorý vyplní priestor okolo ramien a krku. Tak je spacák „zašpuntovaný“ a zostane vám v spacáku teplo, ktoré ste si vyhriali. V golieri je menšia hustota peria, aby sa presne vytvaroval podľa vašich ramien a krku. Všetko istí magnetický cvoček, ktorý zapnete a rozopnete intuitívne jednou rukou.

ZBAVENIE SA SLABÉHO MIESTA

Základ je byť v teple a najslabšie miesto spacákov býva zips. Aby nedochádzalo k strate tepla cez zips, je pozdĺž celého zipsu trojuholníková léga vyplnená perím a syntetikou, ktorá prilieha k spacáku. Syntetika zabraňuje pohybu peria pozdĺž légy a zároveň izoluje aj za mokra. Tak ani prípadná vlhkosť, ktorá prejde cez zips, nezbaví spacák tepla a izolačných vlastností.

NAMRZNUTÝ SPACÁK ZVONKU? DOBRÉ ZNAMENIE!

Materiál spacáku má výbornú priedušnosť, čo zaistí odparenie telesnej vlhkosti. Naopak nepremokavý materiál udrží vlhkosť vonku. Namrznutý spacák zvonku je teda dôkaz toho, že spacák funguje správne - vlhkosť sa nedrží vo vnútri a vy zostanete v teple aj suchu. Vďaka tomu si spacák zachová všetky izolačné vlastnosti aj na niekoľkotýždňovej expedícii.

TEPLO STÚPA NAHOR

Lepšia izolácia slabých miest, ako je zips a bočné švy, je vyriešená jednoducho. Zips a bočné švy sú posunuté do spodnej polovice. Spacák je tak „nadupanejší“ a zips schovaný dole. Teplo stúpa nahor a pretože sú bočné švy aj zips dole, teplo vám cez ne takmer neunikne.

ZIPS, ČO SA SAMOVOĽNE NEROZOPÍNA

V spacáku Mountain Equipment nezažijete ten nepríjemný pocit, prebudiť sa v noci s povoleným zipsom, pretože zips má zámok a samovoľne sa nerozopne. Jednoduchým zatiahnutím uvoľníte poistku a spacák rozopnete, až keď sami budete chcieť.

ZIPS FUNGUJE AJ PO ZAMRZNUTÍ

Pre pohodlné zapínanie bez zadrhnutia je použitý kvalitný zips od výrobcu YKK. Práve tento zips bezproblémovo funguje aj v mraze a môžete sa naň spoľahnúť.

ČO JE TEPLOTA „DOBRÝ SPÁNOK“?

Mountain Equipment používa hodnotu „Dobrý Spánok“, ktorú nameral pri používaní v reálnych podmienkach. Testovanie podľa noriem EN nezohľadňuje reálne podmienky, ako napríklad vietor a vlhkosť, preto sú hodnoty EN orientačné.

VODEODOLNÝ OBAL

Žiadne obavy z dažďa alebo pri prechode riekou. Spacák má vodeodolný kompresný obal, ktorý udrží váš spacák v suchu aj za mokra.

 

Garantujeme spokojnosť

Vieme, že vyspať sa vonku môže byť pekný zážitok aj nočná mora. Rovnako tak spacáky Mountain Equipment nie sú lacná záležitosť, a preto každému, kto sa rozhodne kúpiť si páperový spací vak, Mountain Equipment garantuje, vďaka 55ročnej skúsenosti, stovkám expedícií a vlastnému vedeckému výskumu, že budete spokojní.

  • životnosť - 10ročná záruka na výrobné chyby
  • parametre peria - DOWN CODEX
  • komfortná teplota dobrého spánku - GOOD NIGHTS SLEEP GUARANTEED
  • servis - pozáručné opravy, čistenie a impregnácia

10 ROKOV ZÁRUKA

Bez ohľadu na to, či idete k jazeru, na Matterhorn alebo Mt. Everest, tak sa na svoje vybavenie musíte spoľahnúť. Svojim výrobkom dôveruje aj Mountain Equipment, a za svoje produkty sa nebojí postaviť. Na základe 55ročnej skúsenosti a testovania ponúka Mountain Equipment 10ročnú záruku na výrobné chyby spacáku. Pokiaľ objavíte výrobnú vadu, tak bez debát spacák opravíme, vymeníme, alebo vám vrátime peniaze.

SERVIS NAPRIEČ ČASOM

Každý sa snaží vyhnúť situácii, keď sa spacák roztrhne alebo inak poškodí. Je to nepríjemné, ale aj v takom prípade vám spací vak Mountain Equipment opraví vo svojom najbližšom servisnom stredisku v Mníchove. Oprava trvá štandardne do 14 dní a spacák sa vám vráti plne funkčný.

„DOWN CODEX“ – GARANCIA KVALITY PERIA

Down Codex je kontrola pôvodu peria, jeho kvality, etického a ekologického prístupu. Každý rok sú farmy, z ktorých Mountain Equipment nakupuje perie, kontrolované nezávislou švajčiarskou organizáciou IDFL, aby spĺňali najvyššie kvality. Mountain Equipment používa do svojich výrobkov to najkvalitnejšie perie a vy máte možnosť si to overiť. Každý výrobok s perím má kód, pod ktorým vyhľadáte pôvod peria a jeho parametre. Preto, keď je uvedená hodnota 800+ cuin, tak je to minimálna a garantovaná hodnota, väčšinou bude vyššia o 50 až 100 cuin. To isté platí aj o pomere prachového peria a pierok.

 

Výber správnej veľkosti obuvi

Ďalšie informácie k produktom

Ako na výber správnej veľkosti obuvi vám v tomto článku poradí 4camping.

Certifikácia podľa normy EN 13537

Ďalšie informácie k produktom

Údržba a praktické rady Zulu

Ďalšie informácie k produktom